Vágólapra másolva!
A címvédő AC Milan 2-1-re nyert szerdán a Salernitana otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 16., idei első fordulójában.

A vendégcsapat már a 15. percre kétgólos előnyhöz jutott, amiért a hazaiaknál ezen a találkozón bemutatkozó Guillermo Ochoa is hibáztatható. A rutinos mexikói kapus a 10. percben fölöslegesen futott ki a tizenhatoson kívülre, így a ziccerben lévő Rafael Leao éles szögből ugyan, de az üres kapuba guríthatta a labdát.

Rafael Leao szerezte az első gólt Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A második milánói találat előtt pedig - amely egy gyenge hazai felszabadító rúgásból indult - Ochoa röviden tenyerelte ki a labdát, s ebből ismét visszatámadhatott a vendégcsapat, Sandro Tonali pedig bevette a kaput. A hálóőr teljesítménye a folytatásban feljavult, több bravúros védéssel járult hozzá ahhoz, hogy nem változott az eredmény. A hazaiak a 83. percben Federico Bonazzoli révén szépítettek, majd nagy hajrát nyitottak, de egyenlíteniük nem sikerült.

A Sampdoria hasonló forgatókönyvet követően győzte le a házigazda Sassuolót, és négy vereség után jutott ismét pontokhoz.

Serie A, 16. forduló:
Salernitana-AC Milan 1-2 (0-2)
Sassuolo-Sampdoria 1-2 (0-2)

Mindent egy helyen az Eb-ről