Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 10. helyén álló MOL Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta az Újpest két játékosát: a csapatkapitány Csongvai Áront és a 23 éves középpályását, Katona Mátyást.

A 186 centiméter magas Csongvai már első NB I-es félszezonjában tíz bajnokin lépett pályára, a következő két és fél évben pedig már egyértelműen a fővárosi lila-fehérek alapembere volt, ahol eddig 87 NB I-es meccsen lépett pályára, ezeken öt gólt lőtt és öt gólpasszt adott. A 2020/2021-es szezon végén Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett együttesével.

2021 szeptemberében bemutatkozott a magyar U21-es válogatottban is, amelyben nyolc találkozón lépett pályára. 2022 novemberében tagja volt a felnőttválogatott Luxemburg és Görögország elleni keretének. A 2022/2023-as szezonban ő volt az újpestiek csapatkapitánya.

Juhász Roland és Csongvai Áron Forrás: molfehérvarfc.hu

„Éreztem, hogy nagyon szeretne a Vidi, ami magabiztossággal és pozitív érzéssel töltött el.

Bele kell állnunk a kemény munkába, csak magunkra kell fókuszálnunk és akkor bizonyítani tudjuk majd, hogy a Vidi sokkal többre hivatott, mint ahol jelenleg áll a tabellán. Nagy elvárásaim vannak magammal szemben is, szeretnék minél több játéklehetőséget kapni és jó teljesítményt nyújtani, annak érdekében is, hogy újra meghívót kaphassak majd a válogatott keretbe" - nyilatkozta a MOL Fehérvár honlapjánakCsongvai Áron, aki hároméves szerződést írt alá a székesfehérvári csapattal, és a 14-es mezben játszik majd.

Az átigazolás után Juhász Roland sportigazgató azt mondta, hogy mindenképp fiatal magyar játékosokkal szerették volna megerősíteni a keretet, Csongvai Áron pedig már a magyar válogatott keretébe is bekerült, emellett pedig az élvonalban is van már jó pár meccs a lábában.

A Fehérvár sportigazgatója arra számít, hogy Csongvai érkezésével a védelem stabilabb lesz, de akár a középpályán is be lehet őt vetni, vagyis az edzői stáb variációs lehetőségei is nőni fognak.

Csongvai mellett a Fehérvár bejelentette a 23 éves Katona Mátyás megszerzését is, aki szintén három évre kötelezte el magát a Vidihez, és a 77-es mezben játszik majd.

Juhász Roland és Katona Mátyás Forrás: molfehervarfc.hu

„Katona Mátyás személyében olyan játékossal bővült a csapatunk kerete, aki kreativitásával sokat segíthet a támadójátékunk eredményességében. Tizes poszton és a középpálya szélén is bevethető játékos, így bővültek a stáb variációs lehetőségei" – nyilatkozta Juhász Roland sportigazgató.

A MOL Fehérvár két új szerzeménye az OTP Bank Liga 20. fordulójában mutatkozhat be a pályán, amikor a székesfehérvári csapat szombat este a Puskás Akadémia együttesét fogadja a Sóstói MOL Arénában.

Az Újpest FC hivatalos honlapján is bejelentették a két játékos átigazolását. A lila-fegérek honlapján azt írják, a székesfehérváriak olyan ajánlatott tettek, amely rekordközeli a két csapat közötti átigazolások történetében.

Mindent egy helyen az Eb-ről