Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén a Real Madrid 1-0-ra legyőzte a Liverpool csapatát a Santiago Bernabéu Stadionban, így Carlo Ancelotti együttese kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel jutott tovább a legjobb nyolc közé. A másik szerdai nyolcaddöntőben a Napoli 3-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurt csapatát a Diego Armando Maradona stadionban, ezzel az olasz együttes kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel jutott be a negyeddöntőbe, ráadásul története során először. Jöjjenek a főszereplők nyilatkozatai és a szerdai játéknap további érdekességei.

Elmaradt a liverpooli csoda

A címvédő Real Madrid három gólos előnnyel várhatta a Liverpool elleni párharc visszavágóját. A hosszabbításhoz 90 perc alatt három góllal kellett volna nyernie az angol csapatnak, erre viszont a két csapat közös története során még nem volt példa, legalábbis a Santiago Bernabéu Stadionban.

Azonban, ha Jürgen Klopp csapatáról van szó, akkor a szurkolóknak mindig van mibe kapaszkodniuk, hiszen ki ne emlékezne arra, amikor a Liverpool 2019 májusában 3-0-ra kikapott a Barcelonától az elődöntő első mérkőzésén, a visszavágón aztán álomjátékot bemutatva 4-0-ra győzött az Anfielden, ezzel pedig bejutott a döntőbe, amit aztán meg is nyert a Tottenham ellen.

Szalah az azóta ikonikussá vált "soha ne add fel" feliratú pólóban Forrás: AFP/Paul Ellis

Az angol csapat nem kezdett rosszul a Santiago Bernabéu Stadionban, az uruguayi Darwin Núñeznek volt is két helyzete, de nagyobb védéseket inkább a Liverpool kapusának, Alisson Beckernek kellett bemutatnia.

  • A Real Madrid a Liverpool elleni meccs első félidejében kilenc lövéssel próbálkozott anélkül, hogy gólt tudott volna szerezni, míg az Anfielden kilenc lövésből öt gólt lőtt.

A második félidőben a Liverpool még próbálkozott, de igazán nagy helyzetig nem tudott eljutni. A Real Madrid végig irányította a találkozót, a 78. percben pedig Karim Benzema góljával a győzelmet is megszerezte, ezzel a madridi csapat története során 19. alkalommal jutott be a legjobb nyolc közé.

Az aranylabdás Karim Benzema belesérült a győztes góljába Forrás: AFP/Javier Soriano

„Ha tovább akarsz jutni, különleges teljesítményre van szükséged - ma este nem tudtunk különleges teljesítményt nyújtani.

Az ilyen meccseken pillanatokra van szükséged. Ezen a mérkőzésen a Madrid volt a jobb csapat. A négy félidőből háromban ők voltak a jobb csapat. Még ha döntetlent is értünk volna el otthon, és úgy játszunk, ahogy ma este, akkor is valószínűleg kiesünk" – értékelt a lefújás után Jürgen Klopp, a Liverpool edzője, akinek az irányításával az angol csapat hatodszor búcsúzott spanyol ellenféllel szemben valamelyik európai kupasorozatban.

„Olyan csapat ellen játszottunk, amely egy kicsit sem tántorodott meg.

Még ha nyomás alá is helyezed őket, még ha vannak is nehéz pillanataik, megpróbálnak nyugodtak maradni. Ehhez meg is vannak a játékosaik,

De mégis, úgy gondolom, hogy ha az első félidőben gólt szereztünk volna, ez egy teljesen más meccs lehetett volna. De a mai nap egyértelműen a kis különbségről szólt. A második félidőben mindent megpróbáltunk, de ez most kevésre sikeredett" – mondta a meccs után Virgil van Dijk, a Liverpool védője.

Virgil van Dijk üldözi Karim Benzemát Forrás: AFP/Javier Soriano

A Real Madrid története során 19. alkalommal jutott be a legjobb nyolc közé. Ez ennél többször (21) csak a Bayern Münchennek sikerült.

Vannak játékosaink - mint Toni Kroos - akik remekül állják a nyomást, nagyon tetszett nekem a játéka. A gólunk után tudtam igazán megnyugodni, mert az utolsó percek mindig kritikusak. Az egész csapat megérdemli a dicséretet. Nehezek az ilyen meccsek, mert az emberek elveszthetik a lelkesedésüket, de mi végig koncentráltunk" – kezdte az értékelést Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője, aki arra a kérdésre, hogy melyik csapatot szeretné ellenfélnek, hamiskás mosollyal korábbi csapatát, az AC Milant nevezte meg.

Carlo Ancelotti és a széttetovált Eder Militao öröme lefújás után Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

„A Bajnokok Ligáját továbbra is nagyon nehéz megnyerni.

Szeszélyes. Olyan csapatok vannak a legjobb nyolc között, akikre senki nem számított, például a Serie A-ból többen is, de a mi célunk, hogy jól teljesítsünk és hogy megnyerjük" – folytatta Ancelotti, aki pályafutása során már négyszer hódította el edzőként a BL-trófeát.

A továbbjutás ellenére a Real Madrid szurkolók aggódhatnak, hiszen a győztes gólt szerző Karim Benzema láthatóan belesérült a góljába.

– tette hozzá az olasz mester.

A mérkőzés hőse ezúttal is az aranylabdás Benzema volt, aki pályafutása során már a hetedik BL-gólját lőtte a Liverpool ellen.

Benzema továbbra is remek a nagy meccseken Forrás: AFP/Javier Soriano

„Ez egy nehéz, bonyolult mérkőzés volt. De már az elejétől kezdve megmutattuk, hogy mennyire akarjuk a győzelmet és a továbbjutást.

Az volt a lényeg, hogy továbbjutottunk. Minden versenyben lévő csapat nagyon erős, nincsenek kis riválisok a nyolc között" - értékelt Karim Benzema, aki a sérüléséről azt mondta, hogy csak egy rúgást kapott a sípcsontjára, de rendben lesz a vasárnapi El Clásicóra.

Már másoknak kell félniük a Napolitól

Az olasz bajnokságot 18 pont előnnyel vezető Napoli az odavágón úgy aratott 2-0-s győzelmet Frankfurtban, hogy a német csapatnak alig engedett kapura lövést, és mezőnyben is egyértelműen fölényben volt. A Serie A-ban kiváló hazai mérleggel (11 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség) rendelkező Napoli volt a találkozó esélyese, már csak azért is mert a Frankfurt idegenben hat tétmeccs óta nyeretlen volt.

Luciano Spalletti csapata a visszavágóból is edzőmeccset csinált. A Napoli esélyt sem adott az Európa-liga-győztes Frankfurtnak, amelyet valósággal lemosott a pályáról, így története során először jutott be a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Nem volt könnyű, de sikerült elérnünk a Napoli történelmi célját. Eleinte keményen támadtak minket, nehezen tudtunk játszani, mert magasan letámadtak. A második félidőben sikerült jobban teljesítenünk" – mondta a meccs után Luciano Spalletti, a Napoli edzője.

Oliver Glasner és Luciano Spalletti találkozása a meccs előtt Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A találkozó hőse a kétgólos Victor Osimhen volt, aki az első Napoli-játékos lett, aki mindkét mérkőzésen betalált egy európai kupasorozat kieséses párharcában.

„Élvezni akarjuk a pillanatot és csak előre nézünk. Ez egy nagyszerű győzelem volt.

– nyilatkozta a nigériai támadó, aki az idei szezonban 28 meccsen 23 gólt lőtt a Napoli csapatában.

Piotr Zieliński és Hvicsa Kvaracheliával ünnepli a Napoli harmadik gólját Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia

„Örülünk a szurkolóink miatt, akik mindig mögöttünk álltak és örülünk a klub miatt.

– mondta harmadik nápolyi gólt szerző Piotr Zieliński.

A Napoli egészen elképesztő szezont fut. Az olasz csapat több gólt szerzett (25) a Bajnokok Ligája idei szezonjában, mint bármelyik másik csapat, és csak három olasz csapat tudott ennél többet szerezni egy BL-szezon alatt:

  • a Juventus 30-at a 2002/03-as idényben
  • az Internazionale 26-ot a 2002/03-as szezonban
  • A Lazio szintén 26-ot az 1999/2000-es kiírásban

„Nincs bajom azzal, hogy elismerjem, ők voltak a jobb csapat, de meg kell dicsérnem a saját csapatomat is. Jobban játszottunk, mint otthon.

Bátran mentünk előre, volt néhány lehetőségünk a széleken, de hiányzott, hogy igazi helyzeteket teremtsünk" – értékelt a meccs után Oliver Glasner, az Eintracht Frankfurt edzője.

„Megint kikaptunk egy fantasztikus csapattól.

Sokáig jól játszottunk, de a góloknál csúnyán eladtuk a labdát. Támadnunk kellett, meg akartuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek, de az utolsó harmadban hiányzott belőlünk az átütőerő. A Napoli egyszerűen jobb volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Bejutottunk a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában. Senki sem számított erre" – mondta a meccs után Sebastian Rode, a Frankfurt középpályása.

Kevin Trapp nem tehetett a bekapott gólokról Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia

„Mindentől függetlenül jó meccset játszottunk. Megpróbáltuk, de nagyon jó csapatuk van, és megérdemelten jutottak tovább. Volt néhány lehetőségünk, bár egy tiszta ziccer hiányzott. De bátrak voltunk.

– értékelt a meccs után Kevin Trapp, a Frankfurt német válogatott kapusa.

A huligánok is akcióztak

A találkozó kapcsán sajnos arról is meg kell emlékeznünk, hogy valóságos utcai háború vezette fel az mérkőzést. A meglehetősen hírhedt frankfurti szurkolókat nem fogadták tárt karokkal Nápolyban. Az utcákon bukósisakot viselő, késsel és vascsövekkel felszerelkezett olasz huligáncsoportok vadásztak a német drukkerekre.

A campaniai városba mintegy 400 frankfurti huligán érkezett, akikhez az Atalanta-tábor keménymagja is csatlakozott Bergamóból. A beszámolók szerint a német-olasz armada mindent és mindenkit megtámadva óriási felfordulást okozott Nápoly belvárosában.

Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.
Real Madrid, Liverpool, Napoli, Eintracht Frankfurt, Bajnokok Ligája, 2023.03.15.

A német szurkolók egy rendőrautót felgyújtottak, járművek üvegeit törték be, pirotechnikai eszközöket használtak, utcai székeket és más tárgyakat dobáltak a kiérkező rendőrökre, miközben a békés járókelők menedéket kerestek az éttermekben, bárokban.

Szerencsére azt sikerült elérni, hogy a két csapat tábora ne találkozhasson össze, noha a Napoli ultrái kövekkel és üvegekkel dobálták meg a német szimpatizánsok buszait.

Frankfurtból annak ellenére érkezett több mint hatszáz szurkoló Nápolyba, hogy a helyi hatóságok eltiltották a németeket a jegyvásárlástól az első találkozón tapasztalt rendbontások miatt. Akkor a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szimpatizánsok egy része pedig megtámadta a dobálókat. A február 21-i első mérkőzésen 36 személyt vettek őrizetbe.

Hosszabbítás:

Végezetül lássuk a szerdai nyolcaddöntők legérdekesebb statisztikáit:

  • David Beckham után a 37 éves és 70 napos James Milner lett a legidősebb angol játékos, aki kezdőként lépett pályára egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A legendás Spice Boy 37 éves és 355 napos volt, amikor legutóbb játszott a BL-ben. Nem mellesleg Milnernek ez volt a 73. Bajnokok Ligája mérkőzése, ezzel pedig beérte a klubikon Steven Gerrardot a BL-meccsek számában.
  • A Real Madrid a Liverpool elleni játszotta a 300. Bajnokok Ligája-mérkőzését, ezzel a madridi lett az első csapat lesz, amely elérte ezt a mérföldkövet a sorozatban.
  • A Real Madrid az eddigi az európai kupaporondon az eddigi 28 egyenes kieséses 27-szer továbbjutott, ha megnyerte az első mérkőzést idegenben. Az egyetlen kivétel az Ajax elleni vereség kiesés volt a 2018/19-es szezonban, amikor a Real Amszterdamban 2-1-re nyert, otthon viszont 4-1-re elveszítette a visszavágót.
  • Az aranylabdás Karim Benzema a Liverpool ellen játszotta 129. Bajnokok Ligája-meccsét a Real Madridban, ezzel behozta a klub örökrangsorában Sergio Ramost, és már csak Raúl González (130) és Iker Casillas (150) vannak előtte.
  • Az aranylabdás Karim Benzema a 33. gólját lőtte a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Csak Lionel Messi (49) és Cristiano Ronaldo (67) lőttek nála több gólt.
    Jürgen Kloppnak nem megy a spanyol csapatok ellen Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton
  • A Liverpool 6-2-es összesítéssel esett ki, ami a klub történetének legsúlyosabb BL-veresége egy oda-visszavágós párharcban.
  • Jürgen Klopp vezetésével a Liverpool mind a hat európai kupából való kiesése spanyol klub ellen történt (Sevilla, Atlético Madrid, Real Madrid 4-szer).
  • A 2005/06-os szezon óta először fordult elő, hogy három olasz csapat is bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe (akkor az AC Milan, a Juventus és az Inter került a negyeddöntőbe).
  • A BL történetében először fordult elő, hogy négy olasz edző jutott be a csapatával a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe (Carlo Ancelotti, Simone Inzaghi, Stefano Pioli és Luciano Spalletti).
  • A Liverpool minden sorozatot figyelembe véve a 13. vereségét szenvedte el a szezonban - ez a legtöbb vereség egy szezonban Jürgen Klopp irányítása alatt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Real Madrid (spanyol)-Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
gólszerző: Benzema (78.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel (6-2).

SSC Napoli (olasz)-Eintracht Frankfurt (német) 3-0 (1-0)
gólszerzők: Osimhen (45+2., 53.), Zielinski (64., 11.esből)
Továbbjutott: a Napoli, kettős győzelemmel (5-0).

A negyeddöntő mezőnye:
AC Milan (olasz)
Bayern München (német)
Benfica (portugál)
Chelsea (angol)
Internazionale (olasz)
Manchester City (angol)
Real Madrid (spanyol)
SSC Napoli (olasz)

Mindent egy helyen az Eb-ről