Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának nyitómérkőzésén a listavezető Paris Saint-Germain 2-1-re nyert az utolsó helyen álló Angers otthonában.

Az Angers biztos kiesőnek mondható a Ligue 1-ben, ugyanis hét mérkőzéssel a vége előtt Alexandre Dujeux csapatának 17 pont volt a hátránya a bennmaradást jelentő 16. helyen álló Bresthez képest. A Paris Saint-Germain az előző fordulóban 3-1-re legyőzte az egyik legnagyobb üldözőjét, a Lens elleni sikerrel pedig nyolc pont előnyre tett szert Christophe Galtier csapata.

A párizsiak remekül kezdték a meccset, és már a 9. percben megszerezték a vezetést a francia világbajnok Kylian Mbappé góljával, aki egy Messitől indult sakk-mattra kijátszott helyzet végén közelről lőtt a kapuba.

Kylian Mbappé tarthatatlan volt Forrás: AFP/Damien Meyer

A folytatásban is a párizsiak domináltak, a 26. percben pedig óriási lépést tettek a győzelem felé, amikor Lionel Messi álompassza után Mbappé gyalogolt be a kapuig, és az Angers kapusát kicselezve az üres kapuba lőtt.

  • Eden Hazard (2011/12) és Kylian Mbappé (2021/22) után Lionel Messi lett a harmadik játékos, aki egy szezonban legalább 15 gólt lőtt és 15 gólpasszt adott.

A folytatásban a párizsiak uraltak a mérkőzést, a második félidőben azonban látványosan csalták a futballt, helyzetet nem is dolgoztak ki, és csak egy kapura tartó lövésük volt.

A 88. percben aztán megérdemelten szépített az Angers.

Egy jobb oldali beadás után a hosszún érkező Abdallah Sima fejelte vissza a labdát, az érkező Sada Thioub hat méterről a kapuba bombázott.

A hajrában az Angers még ment előre az egyenlítésért, de a győzelmet végül hozni tudta a PSG, és egyre közelebb került a 11. bajnoki címéhez.

Ligue 1, 32. forduló:
Angers-Paris Saint-Germain 1-2 (0-2)
gólszerzők: Thioub (88.), ill. Mbappé (9., 26.)

Mindent egy helyen az Eb-ről