A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ebben a tíz stadionban rendezne Európa-bajnokságot Anglia és Írország

A Wembley Stadion 2022-ben
A Wembley Stadion 2022-ben
Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia és Írország közösen rendezi meg a 2028-as labdarúgó Európa-bajnokságot, ha minden a terv szerint alakul.

Anglia, Wales, Észak-Írország, Skócia, valamint Írország első körben a 2030-as világbajnokságot célozta volna meg, de végül az Európa-bajnokság mellett döntöttek. Az európai szövetség (UEFA) felé szerdáig kell eljuttatni a végleges jelentkezést a 2028-as és a 2032-es Eb-re is, előbbire a brit-ír közös pályázat mellett Törökország, utóbbira Törökország és Olaszország nyújtotta be hivatalosan a pályázatát.

A törökök sorozatban hatodszor kandidálnak, míg az olaszok a 2030-as vb- és 2028-as Eb-pályázat helyett döntöttek a 2032-es esemény mellett, amelyet tíz városban - Milánó, Torino, Verona, Genova, Bologna, Firenze, Róma, Nápoly, Bari és Cagliari - terveznek lebonyolítani.

Az UEFA szeptemberben dönt a rendezőkről, s ha 2028-ra a brit és ír pályázatot választja, akkor az öt házigazda nem lesz automatikusan résztvevő, mert az UEFA ezt legfeljebb két ország esetén garantálja.

A brit-ír pályázat helyszínei az alábbiak: a Wembley (London), a Villa Park (Birmingham), az Everton Stadium (Liverpool), a Tottenham Hotspur Stadium (London), az Etihad (Manchester), a St James' Park (Newcastle), a dublini Aviva Stadium, a belfasti Casement Park, a glasgow-i Hampden Park és a cardiffi Principality Stadium.

A manchesteri Old Traffordot várhatóan átépítik, ezért nem szerepelhet a listán, pedig Anglia második legnagyobb stadionja és nincs a helyszínek között az Anfield Road sem, ami nem elég nagy és az Ír-sziget legnagyobb stadionja, a 82 300 férőhelyes Croke Park sem.

Észak-Írországot a belfasti Casement Park képviseli, ami a legkisebb stadion a tíz közül, a maga 34 ezres kapacitásával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!