Az összes csapatot érintő fontos döntést hozott a Premier League

fbl Horizontal
Newcastle United's Swedish striker Alexander Isak (front R) celebrates next to West Ham United's Polish goalkeeper Lukasz Fabianski (L) after scoring his team fourth goal during the English Premier League football match between West Ham United and Newcastle at the London Stadium, in London on April 5, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság hivatalos közleményben jelezte, hogy a továbbiakban a játékosok nem viselhetnek a mezük elülső oldalán olyan logót, amely egy szerencsejátékkal kapcsolatos céget reklámoz.

A döntést azután hozta meg a Premier League, hogy a liga 20 csapata megállapodott róla, hiszen mindegyik csapatot érintette az ügy. A bajnokság ezzel

az Egyesült Királyságban az első olyan sportliga lett, amely önkéntesen megteszi ezt az intézkedést a szerencsejáték-hirdetések visszaszorítása érdekében.

A PL mindezt csak a 2025-26-os szezontól tudja bevezetni, hiszen a szponzori szerződések addig kötelezik a csapatokat. Ám a liga azt tervezi, hogy később nemcsak a mezek elülső oldalán, de egyáltalán nem engedélyezi a csapatoknak a szerencsejáték-szponzorációt.

Jelen állás szerint a Newcastle, a West Ham és az Everton azok, akiknek új feliratot kell keresniük a mezük elejére, de a Bournemouth, a Brentford, a Fulham, a Leeds és a Southampton is szerződésben áll szerencsejátékkal foglalkozó cégekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!