Katar megveszi a Manchester Unitedet is

fbl Horizontal
A Manchester United supporter hangs banners against the Glazer family ownership of the club outside the stadium prior to the English Premier League football match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 30, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Katarban kész tényként kezelik, hogy 6 milliárd euróért megvette a Manchester Unitedot a katari Jasszim bin Hamad al-Thani sejk.

A Manchester United-szurkolók az elmúlt években folyamatosan tiltakoztak a Glazer-család ellen, amely 2005-ben 750 millió fontért szerezte meg a klubot. Az amerikaiak tavaly november óta árulták a klubot, és nem csináltak titkot abból, hogy legalább hatmilliárd eurót szeretnének kapni a Manchester Unitedért.

A Manchester United-szurkolók rengeteget tüntettek a Glazer-család ellen Forrás: AFP/Oli Scarff

Márciusban a SkySports azt írta, hogy a katari Jasszim bin Hamad al-Thani sejk ötmilliárd körüli ajánlatot tett, míg a brit Sir Jim Ratcliffe, az Ineos vegyipari cégcsoport hetvenéves főnöke, valamint a finn üzletember, Thomas Zilliacus is fenntartotta érdeklődését.

Angol sajtóértesülések szerint nyolc vevőjelölt volt a Manchester Unitedra, mostanra azonban a kör bezárult, ugyanis több lap (például a spanyol Mundo Deportivo) azt írja a katari Al Watan nevű katari lapra (amely gyakorlatilag a katari uralkodóé) hivatkozva, hogy Jasszim bin Hamad al-Thani sejk lett a klub új tulajdonosa, aki hatmilliárd eurót fizetett a klubért. A katari lap azt írja, hogy a felvásárlási folyamat lezárult, és a következő napokban teszik hivatalossá a klub a felvásárlást.

Az üzlet bekövetkezésével a Manchester United összes részvénye a katari sejkhez kerül.

Mindent egy helyen az Eb-ről