A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Péntek este a 19-szeres angol bajnok Liverpool kifizette az RB Leipzignek Szoboszlai Dominik 70 millió eurós kivásárlási árát, így eldőlt, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya a világ egyik legnagyobb csapatához igazol. A 22 éves középpályás szombat este átment a kötelező orvosi vizsgálatokon, vasárnap pedig hivatalosan is bemutatták, mint a klub legújabb szerzeményét. A bemutatása után Jürgen Klopp, a Liverpool edzője elmondta, hogy nagyon izgatott Szoboszlai érkezése miatt.

– mondta a német edző, akivel 2020-ban 30 év után nyert ismét bajnoki címet a Liverpool.

A 2019/20-as szezonban Szoboszlai Dominik a Salzburg színeiben már pályára lépett az Anfielden egy Bajnokok Ligája meccsen, akkor csapata 4-3-ra kikapott.

Jürgen Klopp nem szeretne terhet rakni Szoboszlaira Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

„Egy kicsit már ismerjük Dominikot, mint ellenfelet, mert

volt néhány nagyon kemény meccsünk a Red Bull Salzburg ellen, amikor még ott játszott, és szerintem mindenki, aki látta azokat a mérkőzéseket, rájött, hogy már akkor is nagyon érdekes lehetőségek voltak benne. Akkor még tinédzser volt, de azóta nagyot lépett előre.

Lipcsébe igazolt, nagyon jól teljesített a Bundesligában, játszott a magyar válogatottban, majd hihetetlenül fiatalon a nemzeti csapat kapitánya lett. Ezek igazi pozitívumok, és ez még azelőtt van, hogy a focista kvalitásaira gondolnánk. Nem mondok túl sokat róluk ebben a szakaszban, kivéve, hogy ezek határozottan olyanok, amelyek remélhetőleg sok örömet okoznak majd, és segítenek nekünk az eredmények elérésében is" – folytatta a német szakember.

Szoboszlaiért 70 millió eurót fizetett a Liverpool, azonban Klopp hangsúlyozta, hogy nem szeretne nyomást tenni a magyar középpályásra.

Tudom, hogy a szurkolók ugyanolyan izgatottak, mint mi, és hatalmas segítségünkre lesznek abban, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik Dominik számára a boldogulást" – mondta az 56 éves edző.

Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosa Forrás: liverpoolfc.com

„A klubokban, ahol eddig megfordult, a bajnokságokban, amelyekben játszott egyértelműen látszik, hogy már eddig is kiemelkedő futballoktatásban részesült, így

a mi felelősségünk most az, hogy ezt az oktatást a Liverpool család tagjaként folytassuk vele.

Nagyon hálás vagyok mindenkinek a klubnál, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez megtörténjen. Ez az átigazolás a jelenünk és a jövőnk számára is a lehető legjobb" – tette hozzá Jürgen Klopp.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!