A Chelsea megszerezte a francia válogatott sztárfocistát

fbl Horizontal
(From L) France's midfielder #08 Aurelien Tchouameni, France's forward #10 Kylian Mbappe and France's defender #03 Axel Disasi celebrate at the end of the Qatar 2022 World Cup Group D football match between France and Denmark at Stadium 974 in Doha on November 26, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Chelsea leigazolta az AS Monaco francia válogatott védőjét, Axel Disasit.

A 25 éves 190 centi magas belső védő tagja volt a katari világbajnokságon ezüstérmes francia válogatottnak, három találkozón lépett pályára a tornán.

A nyugat-londoni klub 45 millió eurót fizetett Disasiért a hercegségbeli csapatnak, a francia válogatott játékos hatéves szerződést kötött új klubjával.

Disasinak főszerep juthat az idei szezonban, ugyanis a felkészülési időszakban a szintén francia válogatott Wesley Fofanának elszakadt az elülső keresztszalagja, így a tavaly nyáron 80.4 millió euróért igazolt védő vélhetően a teljes előttünk álló szezont kihagyja.

Axel Disasi a Tunézia elleni meccsen a katari vb-n Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek, ennél a nagy klubnál.

Minden tőlem telhetőt megteszek e célok elérése érdekében. Nagyon ambiciózus vagyok" - nyilatkozta Axel Disasi, aki hangsúlyozta, hogy alig várja, hogy megérezze a szurkolók energiát a Stamford Bridge-en, ami egy egészen elképesztő, klasszikus angol stadion.

Disasi számára nem lesz teljesen ismeretlen a közeg, ugyanis a Chelsea télen már leigazolta a Monacóból a korábbi hátvédtársát, Benoit Badiashilét is, így ha az összeszokottsággal biztosan nem lesz gond, ha összeáll Londonban a francia védőkettős.

Mindent egy helyen az Eb-ről