A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Saját apja csapatát ejtette ki a BL-ből a három gólt szerző focista

FC Copenhagen vs Borussia Dortmund - UEFA Champions League Borussia Dortmund -,Copenhagen,Football,game,Match,photography,p Horizontal
COPENHAGEN, DENMARK - NOVEMBER 2: FC Copenhagen’s forward Orri Oskarsson and Dortmund’s defender Emre Can vie for the ball during the UEFA Champions League football match between BVB Borussia Dortmund and FC Copenhagen at Parken Stadium in Copenhagen, Denmark, on November 2, 2022. Sergei Gapon / Anadolu Agency (Photo by SERGEI GAPON / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Hihetetlen történet miatt marad emlékezetes a Köbenhavn selejtezője a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

A dán csapat izlandi focistája Orri Steinn Óskarsson mesterhármast ért el az izlandi bajnokcsapat, a Breidablik ellen még szerdán a Bajokok Ligája selejtezőjében.

A koppenhágai csapat 6-3-ra nyert és simán továbbjutott, amiben nagy szerepe volt a mindössze 18 éves Óskarssonnak, akit az sem zavart, hogy az ellenfelet a saját apja irányította. A Breidablik edzője, Óskar Hrafn Thorvaldsson a játékos apja. Ráadásul korábban az edzője is volt a Grotta csapatánál, 13 évesen ő küldte pályára először a nagycsapatban.

Orri Oskarsson (balra) nem kegyelmezett apja csapatának sem Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Sergei Gapon

„Az ellenségemnek sem kívánom, hogy a fia ellen kelljen szerepeline. Őszintén nem akartam, hogy jól játsszon, de természetesen a meccs után már nagyon büszke vagyok rá" – mondta az egyszerre bosszús és büszke apuka a meccs után.

A koppenhágai csapat a BL-selejtező harmadik körében a Sparta Praha ellen szerepel majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!