Vágólapra másolva!
A Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában a Ferencváros 3-1-re legyőzte a szerb Csukaricski együttesét a Groupama Arénában. A mérkőzés után a Fradi szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelte a látottakat.

"Fenomenális volt a hangulat. Amikor otthon játszol, még nagyobb a nyomás. Nekünk hátrányból kellett küzdenünk, de senki nem hátrált meg, a szurkolók is folyamatosan buzdítottak minket, együtt sikerült a fordítás" - kezdte értékelését Sztankovics.

Örülök Pesics góljának, ő egy remek támadójátékos. A nyári felkészülési időszak alatt nem edzett a sérülése miatt. Varga teljesítménye is boldoggá tesz, mindketten igazi csatárok" - tette hozzá a Fradi trénere, aki elárulta, mit mondott az ellenfél edzőjének, Igor Maticnak.

Dejan Sztankovicsnak tetszett a játékosai hozzáállása Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"Megköszöntem a korrekt játékukat, a legjobbakat kívántam neki a következő meccsekre. A Csukaricski nagyon jól nézett ki a pályán, ők egy igazi csapat, fiatal és tapasztalt játékosok remek egyvelege alkotja őket" - mondta Sztankovics, aki kiemelte csapata remek hozzáállását.

"A hozzáállásunk remek volt, ez az első lépés a jó eredményekhez.

Remekül játszottunk, jó volt a mentalitás, elégedett vagyok" - zárta értékelését a 45 éves szakember.

Kollégája, Igor Matic gratulált a magyar bajnoknak, egyúttal megérdemeltnek nevezte a sikerét.

A hiba a játék része, többnyire pedig az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik. A második félidőre célra törőbb futballt kértem és cserékkel próbáltunk frissíteni, de így sem sikerült egyenlíteni" - értékelt Matic, aki szintén kiemelte a "fantasztikus hangulatot és a gyönyörű stadiont". Úgy vélte, mindig öröm ilyen atmoszférában futballozni.

A Ferencváros nagyszerű győzelemmel kezdett a Konferencia-ligában Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A magyar bajnok két hét múlva az idén döntős és az F csoportban a belga Genk vendégeként 2-2-es döntetlennel rajtoló olasz Fiorentina vendége lesz a második körben. A négyes első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, a második pedig az Európa-liga egyik csoportharmadikjával találkozik a 16 közé kerülésért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!