A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elképesztő dráma a Napoli-Real BL-rangadón, megint megalázták a Manchester Unitedet

Napoli, Real Madrid, Bajnokok Ligája
Victor Osimhen of SSC Napoli and Nacho Fernandez of Real Madrid CF compete for the ball during the Champions League Group C match between SSC Napoli and Real Madrid CF at Stadio Diego Armando Maradona on October 03, 2023 in Naples, Italy (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Real Madrid egy elképesztően fordulatos mérkőzésen 3-2-re nyert a Napoli otthonában a játéknap rangadóján. A szezont borzalmas formában kezdő Manchester United az Old Traffordon 3-2-re kikapott a Galatasaraytól, így két meccs után pont nélkül áll az A csoportban, amelyben a Bayern München hátrányból fordított a Köbenhavn vendégeként. A BL-szezont kiütéssel kezdő Arsenalt ezúttal meglepték, a londoniak 2-1-re kikaptak a francia Lens otthonában.

Őrületes dráma a Napoli-Real Madrid csoportrangadón

A keddi játéknap rangadóján a 14-szeres BEK/BL-győztes Real Madrid a Napoli otthonába látogatott. Mindkét csapat sikerrel indította a BL-szezont, Carlo Ancelotti együttese az első fordulóban Jude Bellingham utolsó pillanatban szerzett góljával győzte le az újonc Union Berlint, míg az olasz gárda a Braga vendégeként nyert 2-1-re. A Real a spanyol bajnokságban is remek formának örvend, nyolc forduló után vezeti a La Ligát, míg a Serie A-ban címvédő Napoli szeptember első felében váratlan pontvesztéseket produkált, azonban a legutóbbi két bajnokiját egyaránt kiütéssel, négy gólt szerezve nyerte meg.

Az olaszoknál a csapat legnagyobb sztárja, Victor Osimhen körül alakult ki feszültség, a nigériai csatár a Bologna elleni 0-0-ás mérkőzésen előbb büntetőt hibázott, majd lecserélésekor összeveszett az edzőjével. Napokkal később a nápolyi klub TikTok-csatornájára egy olyan videó került ki, amelyben kigúnyolták őt, amire válaszul

a futballista menedzsere jogi lépésekkel fenyegette meg a csapatot, Osimhen pedig szinte az összes olyan fotóját letörölte a közösségi oldalairól, amelyeken Napoli mezben pózolt.

A kedélyek mostanra csillapodtak, az együttes a legutóbbi két meccsét simán nyerte, az olasz élvonal tavalyi gólkirálya pedig mindkét találkozón gólt szerzett.

Rudi Garcia a lehető legerősebb kezdőcsapatát állította fel, amelyben természetesen helyet kapott Osimhen is. Ancelotti - aki korábban volt a Napoli edzője is - a brazil sztárjait, a Vinicius Junior, Rodrygo duót küldte a támadósorba, akik mögött a remek formában játszó angol sztárigazolás, Bellingham szerepelt.

A két sztárcsapat ezelőtt kétszer találkozott a Bajnokok Ligájában: a 2016/2017-es szezon nyolcaddöntőjében a Real hazai pályán és idegenben is 3-1-re győzött, így továbbjutott.

Már a 6. percben gólt szerezhetett volna a Real, Bellingham kiugratásával Rodrygo iramodott meg a kapu felé, de középre tartó kísérletét védte Meret kapus. Támadásban maradtak a madridiak, akik egymás után rúgták a szögleteket, a 10. percben Bellingham kapáslövését kellett blokkolniuk az olaszoknak. A 19. percben aztán az egyre jobban játszó Napoli megszerezte a vezetést.

Kvarachelia szöglete után nagyon rosszul mozdult ki a kapujából Kepa, Natan fejese még visszajött a felsőlécről, de Ostigard remekül reagált és a hálóba fejelte a kipattanót.

Leo Ostigard szerzett vezetést egy szöglet után Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A Realnak nem kellett sokáig hátrányban futballoznia, a 27. percben Bellingham bravúrosan csípte el Di Lorenzo könnyelmű passzát, Viniciushoz játszott, a brazil pedig higgadtan helyezett a bal alsó sarokba.

A vendég együttes 20 éves angol válogatott sztárja aztán a 34. percben újra megvillant, és egy hatalmas szóló után, amihez az olaszok védelme csak asszisztált, lőtt a kapu bal oldalába:

gyorsan megfordította a meccset a Real. A 38. percben Osimhen került helyzetbe, nagy erővel megküldött fejese viszont pont középre ment, Kepa védeni tudott. A szünetig az állás nem változott, a remek színvonalú rangadón 2-1-re vezetett Ancelotti csapata 45 percnyi játék után.

Jude Bellingham volt az első félidő hőse: gólpasszt adott és gólt lőtt Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az 51. percben a játékvezető, miután videón megnézte az esetet, Nacho kezezése miatt tizenegyest adott a Napolinak. A labda mögé Zielinski állt és 2-2-re módosította az állást. A Realt visszavetette, a Napolit feltüzelte a gól, a haziak lengyel középpályása pár perc múlva újabb életerős lövést küldött kapura, ám Kepa a helyén volt. A 65. percben Kvarachelia elől mentett az utolsó pillanatban a madridi védelem, a második félidőben egyértelműen a nápolyiak akarata érvényesült.

Modric és Mendy becserélése után kijött a szorításból a Real és újra elkezdett dominásabban játszani. Bellingham a 74. percben ismét betalálhatott volna, de a Meretről kipattanót nem tudta a kapuba fejelni. A 78. percben Modric szöglete után Valverde óriási erejű lövést küldött kapura,

a megpattanó bombát pedig Meretnek esélye sem volt kivédenie: a labda a kapufáról bizarr módon a kapus fejére is pattant, majd onnan a kapuba.

Valverde óriási lövése után szerzett vezetést a Real a második félidőben Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A Napoli hajtott az egyenlítésért, de a Real rutinosan lehozta az utolsó perceket és 3-2-re nyert, ezzel továbbra is hibátlan mérleggel, két győzelemmel vezeti a C csoportot.

A C csoport másik, kora esti mérkőzésén a BL-újonc Union Berlin remekül kezdett és Becker révén két góllal is vezetett, ám a Braga drámai körülmények között megfordította a meccset: a portugálok győztes találata a 94. percben esett.

Újabb manchesteri szégyen a BL-ben

Az A csoport első fordulójában a Manchester United 4-3-as vereséget szenvedett Münchenben a Bayerntől, Erik ten Hag borzalmas formában lévő csapatának - a Premier League-ben csak a 10. az együttes - nagyon kellett volna egy győzelem a BL-csoportkörben. Ennek szellemében aktívan kezdett a United és a 17. percben Rashford remek beadását a dán sztárigazolás, Höjlund a léc alá fejelte.

Sokáig azonban nem örülhettek az angolok, mert egy hosszú indítás után az MU korábbi játékosa, Zaha helyet csinált magának a védője szorításában és a kapuba talált a 23. percben.

Wilfred Zaha gólt szerzett a BL-ben korábbi csapata ellen Forrás: AFP/Darren Staples

Az 53. percben Rashford nagy helyzetben lövés helyett Fernandeshez akart passzolni, de a török védelem időben menteni tudott. A 67. percben Höjlund lecsapott egy eladott labdára, és a félpályától iramodott meg a kapu felé, védője nem tudta utolérni, majd finom mozdulattal pöckölt a kapus fölött a hálóba. Megint nem örülhetett sokáig a United, pár perccel később Akturkoglu egy csúnya védelmi eltolódást követően kiegyenlített. A hazai együttes a hajrára ráadásul Casemiro kiállítása miatt emberhátrányba került, a Galatasaray pedig büntetőt kapott, amit Icardi kihagyott, de az argentin csatár a 81. percben gólt szerzett, ezzel fordított a török csapat.

A United nem volt arra képes, hogy 10 emberrel egyenlítsen és 3-2-es vereségének köszönhetően az utolsó helyen áll a csoportjában.

Az A jelű négyes másik meccsén a Köbenhavn óriási meglepetésre az 56. percben Lerager góljával vezetést szerzett a Bayern München ellen. Musiala 10 perccel később egyenlített, a 18 éves Mathys Tel találatával pedig a 83. percben fordított és 2-1-re nyert a bajor rekordbajnok.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Manchester United (angol)-Galatasaray (török) 2-3 (1-1)
gól: Hojlund (17., 67.), illetve Zaha (23.), Aktürkoglu (71.), Icardi (81.)
kiállítva: Casemiro (77., Manchester)

FC Köbenhavn (dán)-Bayern München (német) 1-2 (0-0)
gól: Lerager (56.), illetve Musiala (67.), Tel (83.)
Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Köbenhavn 1, 4. Manchester United 0

B csoport:
Lens (francia)-Arsenal (angol) 2-1 (1-1)
gól: Thomasson (25.), Wahl (69.), illetve Gabriel Jesus (14.)

PSV Eindhoven (holland)-Sevilla (spanyol) 2-2 (0-0)
gól: de Jong (86., 11-esből), Teze (95.), illetve Gudelj (68.), en-Nesziri (87.)
Az állás: 1. Lens 4 pont, 2. Arsenal 3, 3. Sevilla 2, 4. PSV 1

C csoport:
SSC Napoli (olasz)-Real Madrid (spanyol) 2-3 (1-2)
gól: Ostigard (19.), Zielinski (54., 11-esből), illetve Vinicius Jr. (27.), Bellingham (34.), Meret (78.-öngól)

Union Berlin (német)-Braga (portugál) 2-3 (2-1)
gól: Becker (30., 37.), illetve Niakate (41.), Bruma (51.), Castro (94.)
Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Napoli és Braga 3-3 (4-4), 4. Union Berlin 0

D csoport:
Internazionale (olasz)-Benfica (portugál) 1-0 (0-0)
gól: Thuram (62.)

Salzburg (osztrák)-Real Sociedad (spanyol) 0-2 (0-2)
gól: Oyarzabal (7.), Mendez (27.)
Az állás: 1. Real Sociedad 4 pont (3-1), 2. Internazionale 4 (2-1), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!