Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Így nézett ki egy hónapja a bolgárok stadionja, amelyben nem lehet Eb-selejtezőt játszani - videó

Plovdiv, Hriszto Botev Stadion
Mégis Plovdivban lehet a meccs
Vágólapra másolva!
Mint ismert, veszélybe került a csütörtök este esedékes Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, miután a plovdivi Botev-stadionban biztonsági okok miatt nem lehet meccset rendezni. Most előkerült egy felvétel, amelyen látható, hogy egy hónapja milyen állapotban volt a stadionban, amelyben csütörtök este vendégszerepelne Marco Rossi csapata.

Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont, ezért továbbra is bizonytalan a csütörtökre tervezett Bulgária-Magyarország Eb-selejtező megrendezése.

A bolgár-magyar bohózat előzményei

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját - 20.45 helyett 18.00 -, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az európai szövetség (UEFA) az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.

Mindent egy helyen az Eb-ről