Vágólapra másolva!
A Barcelona vezetősége a Bayern München korábbi edzőjét, Hansi Flicket szeretné leültetni a katalán csapat kispadjára, amennyiben Xavi távozik a klubtól.

A Barcelona edzője január végén, a Villarreal ellen hazai pályán elszenvedett 5-3-as vereség után közölte, hogy az idény végén távozik a katalán sztárcsapat éléről. Ezt követően a Barca remek formába lendült, 13 meccses veretlenségi szériát produkált, és ugyan kiesett a Bajnokok Ligájából a PSG ellen, Xavi meggondolta magát, majd úgy döntött, mégis marad a következő szezonra. Az Almería ellen megnyert bajnoki előtt aztán a Barcelona legendája furcsa nyilatkozatot adott, amelyben bírálta a klubot, és arról beszélt, hogy gazdaságilag nem vehetik fel a versenyt a Real Madriddal és az európai topcsapatokkal.

Xavi
Xavi a szezon végén mégis távozhat Barcelonából
Fotó: AFP/Lluis Gene 

Xavi helyére Hansi Flick jöhet?

A hírek szerint Joan Laporta klubelnököt felháborította Xavi nyilatkozata, és azt fontolgatja, hogy a szezon végén meneszti az egykori világklasszis középpályást, akinek már állítólag az utódját is megtalálta. 

Spanyol sajtóhírek szerint a korábban a Bayern Münchent és a német válogatottat is irányító Hansi Flick lehet a Barcelona következő vezetőedzője,

amennyiben Xavinak idő előtt távoznia kell. A Nemzeti Sport információi szerint az 59 éves szakember állítólag szerdán telefonon beszélt a Barcelona sportigazgatójával, Decóval, és a felek nyitottak voltak a közös munkára. Flick iránt Angliából is érdeklődik több csapat, a Maurico Pochettinót nemrég menesztő Chelsea is megkereste, de a német edző legszívesebben a katalán gigásznál állna ismét munkába.

Flick a német válogatottnál 2006-tól Joachim Löw segédedzőjeként dolgozott, a 2014-es világbajnoki győzelem után pedig sportigazgatóként tevékenykedett a nemzeti csapatnál további három évig. 2019-ben Niko Kovac másodedzője lett a Bayern Münchennél, ám a gyenge eredmények miatt a horvát trénert 16 meccs után kirúgták, a helyét pedig Flick vette át. 

A német edző irányításával a 2019/2020-as szezonban a Bayern triplázott: a Bundesliga és a Német Kupa mellé a Bajnokok Ligáját is megnyerte. 

Flick később a német válogatott szövetségi kapitánya lett, amellyel a 2022-es katari vb-n már a csoportkörben kiesett, majd a világbajnoki kudarc után még hat meccs erejéig ült a kispadon, de a gyenge eredmények miatt tavaly szeptemberben kirúgták.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről