A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Botrányos jelenetekkel ért véget a labdarúgó Görög Kupa döntője, amelyet a Panathinaikosz egy 97. percben szerzett góllal nyert meg. A találkozó után a három piros lapot kiosztó Stephanie Frappart úgy kellett kimenekíteni, mivel az Arisz csapat tagjai rátámadtak a francia játékvezetőnőre.

A szombat esti Görög Kupa döntőjét semleges pályán, Voloszban játszották, ám biztonsági okokból nem lehettek jelen szurkolók a Panthessaliko Stadionban. A francia Stephanie Frappart személyében először vezetett női játékvezető görög kupadöntőt. Frappart pályafutása során sok férfi találkozót vezetett már, többek között a 2019-es európai Szuperkupa-döntőt, de a Costa Rica-Németország összecsapást is a francia bírónőre bízta a FIFA a katari vb-n.

Stephanie Frappart
Stephanie Frappart játékvezetőre rátámadtak a görög kupa döntője után
Fotó: Twitter

Három piros lap, a női játékvezetőt meg akarták verni

Ezúttal Frappart főszereplő volt a meccsen, ugyanis már az első félidőben öt sárga lapot osztott ki. Az 51. percben a Panathinaikosz játékosa, Giannis Kotsiras megkapta a második sárgáját, így kiállították. Negyed órával később az Arisz játékosa, Vladimir Daridát is kiállította, majd a szaloniki csapat kameruni középpályását, Jean Julest kapott azonnali piros lapot a 71. percben, így az Arisz emberhátrányba került a hajrára. Amikor már úgy tűnt, hogy az Arisz kihúzza a rendes játékidőt kapott gól nélkül, és hosszabbításra menti a meccset, akkor a 97. percben jött a dráma: Georgios Vagiannitisz megszerezte a győztes gólt a Panathinaikosznak.

Frappart rögtön a gól után lefújta a meccset. Amikor megpróbálta elhagyni a pályát, akkor az Arisz kispadja, és még Theodoros Karipidis klubelnök is rátámadt, majd verbálisan támadta a játékvezetőt, aki a biztonsági személyzet és a rendőrök kíséretében tudta csak elhagyni a pályát.

Évek óta nem tapasztaltunk ilyet. Két piros lap hat perc alatt. A gyalázatos játékvezetés fénypontja az volt, amikor ez a francia nő közvetlenül a gól után lefújta a meccset. Botrány, hogy ilyesmi megtörténhet

 – mondta dühösen a meccs után Karipidis.

Több görög szakértő szerint azonban a játékvezető jól döntött a sárga lapok és a kiállítások kapcsán. Több görög lap pedig arról ír, hogy Frappart a játékvezetői jelentésben arról számolt be, hogy az egyik játékos megrúgta őt.

Az Arisz csapata ellen minden bizonnyal vizsgálatot indít az UEFA, vagyis a szaloniki klub súlyos büntetésre számíthat a vezetők és a játékosok erőszakos viselkedése miatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!