Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool hivatalosan is bejelentette, hogy a közel kilenc év után távozó Jürgen Klopp helyét a holland Arne Slot veszi át a kispadon.

A magyar válogatott Szoboszlai Dominiket foglalkoztató klub honlapján azt írják, hogy a holland szakember hivatalosan június 1-én áll majd munkába.

A korábban a Cambuur és az AZ Alkmaar együttesét irányító Slot az előző három évben a Feyenoord trénere volt, a rotterdami csapattal tavaly bajnoki címet, idén pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett, míg nemzetközi szinten 2022-ben a Konferencia-liga döntőjéig menetelt.

Arne Slot az idén a holland élvonalban biztosan a második helyen záró együttest mostanáig 149 mérkőzésen vezette, amelyek közül 23 vereség és 29 döntetlen mellett 97-et megnyert.

Arne Slot a Liverpool új edzője
Fotó: AFP

Játékoskarrierje során elsősorban középpályásként futballozott, megfordult az FC Zwolle-ban, a NAC Bredában, a Sparta Rotterdamban és a PEC Zwolle-ban, mielőtt 2013-ban akasztotta volna a csizmáját.

A 19-szeres bajnok futballklub azt nem közölte, hogy a holland szakember mennyi időre írt alá, de médiaértesülések szerint hosszú távú szerződést kötött.

A Liverpool harmadik helyen végzett a Premier League-ben, így a következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepelhet. A Liverpool felkészülése júliusban kezdődik majd, így a magyar válogatott csapatkapitánya akkor ismerkedhet össze a klub történetének első holland vezetőedzőjével.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.