Vágólapra másolva!
Több ezer görög szurkoló ünnepelte Pireuszban az Olimpiakosz Konferencia-liga-győzelmét.

Az Olimpiakosz első görög klubcsapatként nyert nemzetközi trófeát, miután szerdán a harmadik alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-liga athéni döntőjében hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte a tavaly is finalista olasz Fiorentinát. A lefújás után Athéntól mindössze néhány kilométerre, Pireuszban hatalmas ünneplésbe kezdtek az „otthon maradt” Olimpiakosz-szurkolók. Piros füst és hangorkán mellett tűzijátékkal, valamint görögtüzekkel ünnepelték a történelmi sikert Pireusz főterén.

"Végre megéltük, amire a mi generációnk várt. Most az egyszer nagyon boldog vagyok, ez fantasztikus" – nyilatkozta a Reutersnek egy Olimpiakosz- szurkoló.

A görög miniszterelnök is gratulált

A történelmi győzelem láttán szinte egész Görögország extázisban tört ki, sőt a beszámolók szerint még Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök is ujjongva ünnepelt. 

Ez egy igazi legenda! Az Olimpiakosz megnyeri a Konferencia-ligát, és történelmet ír! Elképesztő este a klub, de az egész görög futball számára is. Gratulálunk!"

- írta a görög miniszterelnök a közösségi oldalán.

Olympiacos FC v ACF Fiorentina - UEFA Europa Conference League Final 2023/24
José Luis Mendilibar a Konferencia-liga trófeájával
Fotó: NurPhoto via AFP

A 16 közé jutásért a Ferencvárost kettős győzelemmel búcsúztató görögök spanyol trénere, José Luis Mendilibar - aki éppen a magyar bajnok ellen debütált az Olimpiakosz kispadján - duplázott, ugyanis tavaly az Európa-liga budapesti döntőjében a Sevillát vezette diadalra. A Fiorentina viszont az 1961-es KEK-sikere óta nem nyert nemzetközi szinten, azóta immár a negyedik aranycsatáját vesztette el.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről