Vágólapra másolva!
A világbajnok francia focista, Kylian Mbappé pénteken este a közösségi oldalán egy videóban jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Paris Saint-Germain csapatától.

Kylian Mbappé elmondta, vasárnap játssza az utolsó meccsét a Paris Saint-Germain hazai közönsége előtt, a Parc des Princes-ben, a Toulouse elleni francia bajnokin, az utolsó találkozója PSG-mezben pedig a Lyon elleni Francia Kupa-döntő lesz. A 25 éves támadónak a párizsi csapatánál június 30-án jár le a szerződése, amelyet nem hosszabbít meg.

Kylian Mbappé, PSG, Paris Saint-Germain,
Kylian Mbappé távozik a PSG-től
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Kylian Mbappé távozik a PSG-től

A Paris Saint-Germain kedden esett ki a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így biztossá vált, hogy Kylian Mbappé BL-győzelem nélkül távozik a PSG-től. A legjobb eredménye európai szinten a 2020-as BL-döntő volt a csapattal, amelyet a Bayern München ellen elveszített. Mbappé 2018 nyarán, 180 millió eurós átigazolási összegért cserébe érkezett Párizsba a Monaco együttesétől, az elmúlt 6 szezonban pedig a PSG-ben hat bajnoki címet, két Francia Ligakupát, három Francia Szuperkupát és három Francia Kupát nyert – utóbbi szám a Lyon elleni, május 25-ei finálé után négyre növekedhet.

A PSG játékosaként 306 meccsen 255 gólt szerzett, és az elmúlt öt idényben egyaránt ő lett a Ligue 1 gólkirálya – minden bizonnyal a mostani szezonban a hatodik gólkirályi cím is meglesz.

Kylian Mbappé a francia válogatottban eddig 77 alkalommal lépett pályára, és a csapattal nyert világbajnokságot és Nemzetek Ligáját, továbbá a legutóbbi vb-n gólkirályként ezüstérmet is szerzett a csapatával.

Mbappé arról nem tett bejelentést, hogy melyik csapatnál folytatja a pályafutását, de egyhangú sajtóinformációk szerint a spanyol Real Madrid lehet a következő csapata, amellyel az elmúlt hónapokban rendszeresen szóba hozták. Februárban a Marca című spanyol sportlap tényként közölte, hogy Kylian Mbappé már alá is írta szerződését a Real Madriddal. A hírek szerint Mbappé évente 15 millió eurót fog majd kapni a madridiaktól, és pluszban kap egy 150 millió eurós aláírási bónuszt is.

Kapcsolódó cikkek