Vágólapra másolva!
Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a németországi Európa-bajnokságra, ahol a csapata azonos csoportban szerepel majd a Marco Rossi vezette a magyar válogatottal.

A skótok elképesztő lejtmenetben vannak azóta, hogy biztossá vált, ott lehetnek a 2024-es nyári Európa-bajnokságon. Clarke korábban már elmondta, hogy az Eb-t kiharcoló csapat gerince minden bizonnyal ott lesz a tornán, "mert megérdemlik". Ugyanakkor, ha akarna se tudna túl sokat változtatni, nem valószínű, hogy a júniusi, Finnország és Gibraltár elleni meccseken húzna nagyon váratlan dolgokat és találna addig új gyöngyszemeket a skót labdarúgásban.

A 60 éves szakember most kihirdette 28 fős keretét, amit a németországi Európa-bajnokság előtt szűkít majd 26 főre. Az egyik kieső nyilván a négy kapus egyike lesz. A skót keretben olyan ismerős nevek szerepelnek, mint Liverpoolban futballozó Andy Robertson, az Arsenal alkalmazásában álló Kieran Tierney, vagy a Manchester United gólerős középpályása, Scott McTominay.

Scott McTominay hét gólt lőtt az Eb-selejtező sorozatban
Fotó: AFP/Andy Buchanan 

Érdekesség, hogy ott van a skót keretben Szoboszlai Dominik másik liverpooli csapattársa, a 18 éves Ben Doak is, aki az idei szezonban sak 345 percet játszott a Mersey-parti csapatban, a felnőtt válogatottban pedig még sosem lépett pályára.

A skót válogatott kerete:
kapusok: Zander Clark (Hearts), Craig Gordon (Hearts), Angus Gunn (Norwich), Liam Kelly (Motherwell)
védők: Liam Cooper (Leeds United), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (al-Ettifaq), Ross McCrorie (Bristol City), Scott McKenna (Copenhagen), Ryan Porteous (Watford), Anthony Ralston (Celtic), Andy Robertson (Liverpool), John Souttar (Rangers), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Real Sociedad)
középpályások: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Bournemouth), Billy Gilmour (Brighton), Ryan Jack (Rangers), Kenny McLean (Norwich), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United)
támadók: Che Adams (Southampton), Ben Doak (Liverpool), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), James Forrest (Celtic), Lawrence Shankland (Hearts)

A skótok június 3-án Gibraltár, június 7-én Finnország válogatottjával játszanak felkészülési mérkőzést.

Az Eb nyitómérkőzését éppen ők vívják a németekkel június 14-én Münchenben. Ezt követően június 19-n, Kölnben a svájciakkal, majd június 23-án, Stuttgartban a magyarokkal csapnak majd össze.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről