Vágólapra másolva!
A korosztályos bajnokságokban nem ritkák a nagy különbségű eredménye, de a Bács-Kiskun vármegyei U14-es bajnokság utolsó fordulójában lejátszott Kerekegyháza-Pálmonostora meccs annyira gyanús, hogy az MLSZ sem megy el mellette szó nélkül.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indít a Bács-Kiskun vármegyei U14-es bajnokság Északi-csoportjának utolsó fordulójában lejátszott Kerekegyháza-Pálmonostora mérkőzés miatt. Már az is gyanús, hogy a hazai csapat még megyei és korosztályos szinten is irtózatosan nagy különbséggel, 43-1-re nyert, de a találkozót az teszi igazán érdekessé, hogy a Kerekegyháza csapatának, legalább 42 góllal kellett nyernie, hogy jobb gólkülönbséggel megelőzze a Nyárlőrincen 1-0-ra győzni tudó Miklósi GYFE csapatát a bajnoki címért folyó versenyfutásban. A Kerekegyházának így plusz 132, míg a kunszentmiklósiaknak "csak" plusz 131 lett a gólkülönbsége.

megyei foci, tabella
Mondhatni, drámai versenyfutás zajlott a bajnoki címért...
Fotó: adatbank.mlsz.hu

Csakhogy a bajnokságnak itt még nincs vége, a Bács-Kiskun vármegyei online lap, a BAON értesülései szerint ugyanis a vármegyei szövetség vizsgálja a mérkőzés körülményeit.

Mint írják "Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának az igazgatója érdeklődésünkre az igazgatóságon folyamatban lévő ügyek esetében megszokott lakonikus tömörséggel fogalmazott. – Az ügyben a Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun vármegyei igazgatóságának az illetékes bizottsága vizsgálat lefolytatását kezdeményezte."

Az eredményt különösen érdekessé teszi, hogy ebben a korosztályban még csak 80 percesek a meccsek, azaz szinte ingajáratban jártak a középkezdéshez a csapatok, hogy meglegyen az eredmény. Az aprócska Pálmonostora egyetlen győzelemmel és 15 vereséggel az utolsó helyen zárt a bajnokságban, és a 43-1-es meccset leszámítva is övék a legnagyobb különbségű vereség: a miklósiaktól kaptak ki korábban 27-0-ra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!