Vágólapra másolva!
A németországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, a horvát-albán mérkőzésen a két csapat szurkolói kórusban kiabálták, hogy "öld, öld a szerbet". Az albán drukkerekhez a meccs után egy játékos, Mirlind Daku is csatlakozott, akit vasárnap este megbüntetett az UEFA.

A szerdai horvát-albán Eb-mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, ám a pálya helyett a lelátón történtek igazán megbotránkoztató jelenetek, ugyanis a két együttes szurkolói vállalhatatlanul viselkedtek a mérkőzés előtt, közben és utána is. A szerb futballszövetség (FSS) főtitkára, Jovan Surbatovics levélben fordult az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA), a sportvezető beadványa szerint az 59. percben a két tábor tagjai nagy egyetértésben azt kezdték skandálni, hogy "öld, öld a szerbet".

Euro 2024, Mirlind Daku, albán válogatott
Az albán Mirlind Daku kétmeccses eltiltást kapott az UEFA-tól a horvátok elleni Eb-meccset követő megnyilvánulása miatt
Fotó: MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Mirlind Daku és az albán szövetség is súlyos büntetést kapott a horvátok elleni Eb-meccsen történtek miatt

A lefújás után aztán az albánok 26 éves, koszovói születésű focistája, Mirlind Daku is csatlakozott az (észak-macedón- és) szerbellenes rigmusok kiáltozásához, egy megafonnal a kezében szidta a két ország népét. Az orosz Rubin Kazany légiósa ugyan később a közösségi oldalán elnézést kért a tettéért. 

Az UEFA azonban vasárnap súlyos büntetést szabott ki rá: Daku kétmeccses eltiltást kapott 

„az általános magatartási elvek be nem tartása, a tisztességes magatartás alapvető szabályainak megszegése, a sportesemények nem sport jellegű megnyilvánulásokra való felhasználása, és a labdarúgás hírnevének megrontása" miatt. 

Ez azt jelenti, hogy az első két meccsen egyébként összesen hat percet futballozó (és ez idő alatt egy sárga lapot is begyűjtő) játékos biztosan kihagyja a hétfői, Spanyolország elleni, harmadik fordulós csoportmérkőzést, és egy esetleges albán továbbjutás esetén az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében sem játszhat.

Az UEFA továbbá 47 250 euró pénzbírság megfizetésére kötelezte az albán szövetséget 

a meccsen történt incidensek miatt. A szerb szövetség korábban kijelentette, hogy visszalép a kontinenstornától, ha az UEFA nem bünteti meg az incidenseket.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!