Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Élő:
Vágólapra másolva!
A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának harmadik fordulójában Dánia 0-0-s döntetlent játszott Szerbia ellen. A szerbek így két ponttal zártak a csoport negyedik helyén és búcsúztak, míg a dánok továbbjutottak.

A szerb-dán találkozó olyan értelemben nem befolyásolta a magyarok sorsát, hogy az egyik csapat mindenképpen, a másik semmiképpen sem éri el a három pontot. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group C Denmark v Serbia
Jó volt a hangulat a dán-szerb mérkőzés előtt
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Így azt előre lehetett tudni, amennyiben a csoport másik meccsén az angolok legyőzik a szlovénokat, ennek a csoportnak a végkimenetele kedvezően alakulna az A csoportban három ponttal harmadik magyar válogatott számára.

Az egymással szembeni korábbi eredmények alapján bármelyik csapat győzhetett a szerb-dán összecsapáson, mivel eddig mindkét válogatott öt sikert aratott, döntetlen pedig nem született. A dánok kettő, a szerbek egy ponttal várták a csoportzárást.

Ilyen előzmények után Dánia a Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Bah, M. Hjulmand, Höjbjerg, Maehle - C. Eriksen - Höjlund, Wind összeállításban kezdte a találkozót, míg Dragan Sztojkovics a Rajkovics - Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics - Mijailovics, I. Ilics, Gudelj, Zsivkovics - Szamardzsics, Lukics - A. Mitrovics csapatot küldte a pályára. Kasper Hjulmand mindössze egy helyen változtatott a felálláson, a szerbek viszont több helyen is cseréltek az előző meccshez képest.

Érvényes gól nem esett az első félidőben

A találkozó első tíz perce nem sok izgalmat hozott, Rajkovicsnak egyedül Wind lövését kellett hárítania, de ezt is szabálytalanság előzte meg, így kapura lövés egyik oldalon sem volt. A 16. percben megszerezhették volna a vezetést a dánok, de Bah centikkel a kapu mellé fejelt jó helyről, ez volt az első komoly helyzet. A dánok a folytatásban is többet birtokolták a labdát, a szerbek inkább csak védekeztek. A 21. percben Eriksen lövése után újra Rajkovicsnak kellett védenie. 

A 23. percben egy szöglet után a szerb kapuban kötött ki a labda, de Wind hátrafogott és akadályozta Rajkovicsot a kapu torkában - együtt be is estek a kapuba -, így teljesen jogosan érvénytelenítette a találatot a francia bíró.

 A folytatásban is a dánoknál volt többet a labda, de sokkal kiegyenlítettebb volt a találkozó. Az utolsó 15 perc sem hozott sok érdekességet az első félidőben - a szerbeknek kapura lövésük sem volt -, így gólnélküli döntetlennel mentek a csapatok a szünetre. 

 

A második játékrész elején sem változott a játék képe, a dánok irányították a meccset, el is jutottak kisebb-nagyobb helyzetekig. A gól azonban csak nem akart összejönni a dánoknak, míg a szerbeknek igazából esélyük sem volt rá. Egészen az 54. percig, amikor Jovics az alapvonal közeléből középre passzolt, a labda Andersen lábáról került a dán kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot, így maradt a 0-0. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group C Denmark v Serbia
Nem sokom múlt a szerbek gólja
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Bő egy óra játék után Vestergaard fejese okozott egy kis riadalmat, de Rajkovics ezt is védeni tudta. A folytatásban mindkét szövetségi kapitány cserékkel próbált meg frissíteni a csapatán, mivel láthatóan nem bírtak egymással a pályán. Az új játékosok sem hoztak sok változást a meccsbe, inkább a mezőnyben gyűrték egymást az együttesek. 

A 79. percben Mitrovics egy kis fetrnegéssel próbált meg büntetőt kiharcolni, de sikertelenül. A szerbeknek muszáj volt támadniuk, mert tíz perccel a találkozó vége előtt kiesésre álltak. Két perccel később ismét Mitrovics volt a főszereplő, de ha nem is sokkal, de kapu mellé lőtt jó helyzetben. A találkozó hajrájában el is kezdtek focizni a szerbek, a 83. percben Mitrovics meze nyúlt meg a tizenhatoson belül, de a szerb kapott sárga lapot szimulálásért. A hosszabbítás perceisem hoztak drámát, így szerbek búcsúztak, míg a dánok továbbjutottak. 

Eredmény, C csoport, 3. forduló:
Dánia-Szerbia 0-0
München, 66 ezer néző, v.: F. Letexier (francia)
gól: -

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről