Vágólapra másolva!
Egész Svájc Breel Embolót ünnepli, miután a válogatott focista a magyar csapat ellen gólt szerzett a fociebén, a Kölnben rendezett mérkőzésen. Ugyanakkor Embolo múltja elég sötét, korábban nagyon komoly balhékba keveredett.

Az eset még 2018 májusában történt a svájci Bázelben. Az utcán, egy bár előtt robbant ki a vita. Az akkor 21 éves játékos, aki a német Schalkéban futballozott, egy férfinak azt mondta, hogy végez vele, egy másik férfinak pedig azt, hogy verőembereket küld rá.

Euro 2024: Hungary - Switzerland
Breel Embolo 2018-ban gyilkossággal fenyegetőzött
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az utcai balhé azután kezdődött, hogy a Kamerunban született játékos a barátaival bulizott a svájci városban, és hajnali öt órakor vitába keveredett egy másik csoporttal egy bár előtt. Embolo egyik barátja a verekedés során eltörte egy másik ember orrát. A balhé banális eset miatt robbant ki. 

A bántalmazott társaság egyik hölgy tagja közös fényképet akart készíteni a focistával. Embolónak ez tetszett, s utána arra próbálta rávenni a nőt, hogy maradjon vele.

Ez azonban nem tetszett a nő partnerének, aki közbelépett, ekkor törték el az orrát. A verekedés közben Embolo azt ordította a már orrbavert férfinek, hogy: 

Tudod te, ki vagyok én? Végzek veled! Tudd meg, egész Bázel az enyém.

Az a férfi, akinek eltörték az orrát, azt mondta: „Soha nem jelentettem veszélyt Embolóra és csoportjára." Hozzátette: „Nem használtam csúnya szavakat. Megfenyegettek, hogy megvernek, és többé nem leszek biztonságban Bázelben. Embolo azt ordította, hogy végez velem."

A bázeli büntetőbíróság bírája összesen 135 ezer svájci frankos pénzbírságot szabott ki Embolóra, de ezt a büntetést három év próbaidőre felfüggesztette.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről