Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Chelsea a hivatalos honlapján tudatta, hogy az olasz Enzo Maresca lett a csapat új vezetőedzője.

A 44 éves olasz szakember ötéves szerződést kötött a londoni klubbal, plusz egyéves hosszabbítási opcióval. A hírek szerint a Chelsea 10 millió font körüli összeget fizetett a Leicester Citynek Marescáért, aki stábját is hozza magával a másodosztály bajnokcsapatától. 

A Chelsea vezetőségét valósággal lenyűgözte Maresca idei szezonban végzett munkája a másodosztályban bajnok Leicester Citynél, és az elképzelései, hogy hogyan szeretné irányítani a csapatot, amelyben óriási potenciált lát az olasz szakember. 

Leicester City v Blackburn Rovers - Sky Bet Championship
Enzo Maresca lett a Chelsea edzője
Fotó: NurPhoto via AFP

A 44 éves edző játékfilozófiája elsősorban a labdabirtokláson és a pozíciós játékon alapszik. Ez nem véletlen, hiszen a 2022/23-as idényben Pep Guardiola másodedzőjeként dolgozott a Manchester Citynél, így ő is részese volt a triplázásnak, amikor a bajnokság és az FA-kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte a manchesteri csapat. 

Maresca tavaly nyáron került a Leicester Cityhez, ahol a másodosztályt megnyerve feljuttatta a csapatot az angol élvonalba. Irányításával a Premier League 2016-os bajnoka az idei szezonban 53 meccsen 36-szor nyert, négy döntetlen mellett 13-szor kapott ki.

Maresca játékosként többek között a Juventusban és a Sevillában is focizott. Edzői pályafutását az olasz Ascolinál kezdte, ahol másodedzőként dolgozott, majd 2017 és 2019 között hasonló szerepet töltött be a Sevilla és a West Ham United csapatánál, később a Manchester City U23-as csapatával nyert bajnoki címet. 

manchester city, Enzo Maresca, Pep Guardiola
Enzo Maresca (középen) komoly sikereket ért el Manchesterben
Fotó: AFP/Lindsey Parnaby

Vezetőedzőnek először 2021-ben nevezték ki, akkor mindössze 14 meccs jutott neki a Parmánál. Ezt követően visszatért a Cityhez, ahol már a nagycsapat stábjában dolgozott. 

Maresca lett a Chelsea hetedik olasz edzője Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti, Roberto Di Matteo, Antonio Conte és Maurizio Sarri után. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről