Vágólapra másolva!
Ismét trófea nélkül maradt Cristiano Ronaldo, miután csapata az Al-Nasszr 1-1 után tizenegyesekkel kikapott legnagyobb hazai riválisától, a bajnok Al-Hilaltól a szaúdi kupa döntőjében.

A szaúdi Al Nasszr, ahova 2023 elején írt alá pénteken este 1-1-es döntetlen után drámai tizenegyes párbajban kapott ki legnagyobb hazai riválisától a bajnok Al-Hilaltól. Ronaldo végig játszotta a mérkőzést, amelynek 7. percében a szerb Alekszandar Mitrovics révén az Al-Hilal szerzett vezetést, az Al-Nasszr azonban a 88. percben Ajman Jahja góljával egyenlített. Mégpedig úgy, hogy David Ospina kapus 16-oson kívüli kezezése miatt az 56. perctől emberhátrányban játszott.

Igaz, az egyenlítő gólt már azonos létszámnál rúgták, ugyanis a 86. percben Ali Al-Bulaji is piros lapot kapott, sőt a 90. percben már az Al-Nasszr került emberelőnybe Kalidou Koulibaly piros lapja miatt. A hosszabbítás nem hozott gólt, jöhettek a tizenegyesek, amelyek során az első párban mindjárt hibázott mindkét játékos (Ruben Neves az egyik, Alex Telles a másik oldalon), ezt követően azonban egészen az ötödik kanyarig mindenki betalált, köztük Ronaldo is, aki az Al-Nasszr második rúgója volt.

A hatodik párban ismét mindkét csapat hibázott, majd az Al-Nasszr rúgója, Mesari Al Nemer nem bírta a feszültséget, ő is hibázott, ezzel pedig az Al-Hilalé lett a kupa, amelyik így a tavalyi évhez hasonlóan duplázni tudott hazai színtéren. Ronaldo pedig elsírta magát.

Ronaldo pedig továbbra is komoly trófea nélkül maradt Szaúd-Arábiában, ahol eddigi egyetlen sikere a nem túl nagyra tartott Arab Bajnokok Kupája 2023-ból.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről