Vágólapra másolva!
Niklas Süle Bajnokok Ligája-döntőbe segítette a Borussia Dortmundot, azóta viszont megdöbbentő felvételek kerültek elő róla, és többek között a német labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretéből is kimaradt.

A Bayern Münchennel korábban Bajnokok Ligáját nyerő Niklas Süle a Paris Saint-Germain elleni elődöntőben az év egyik legnagyobb mentését mutatta be Kylian Mbappé emelésénél, ám azóta a Borussia Dortmund védője jó néhány kilót felszedett. A PSG elleni visszavágó után még a Mainz elleni bajnokin pályára lépett, ám a Bundesliga utolsó fordulójában és a Real Madrid ellen elveszített BL-döntőben sem lépett pályára. Továbbá hiába volt alapembere a Nationalelfnek az elmúlt években, a 49-szeres német válogatott védő nem kapott meghívót Julian Nagelsmann Európa-bajnoki keretébe. Ennek pedig oka lehetett az elhízása is.

Borussia Dortmund, Niklas Süle
A korábbi Bajnokok Ligája-győztes német védő, Niklas Süle jelentősen meghízott, ami komoly hatással lehet a dortmundi jövőjére
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

„Ha három-négy kiló súlyfelesleg van rajtad, az ezen a szinten már meglátszik. 

Hallottam, hogy hetente hatszor-hétszer pizzát és kebabot eszik. Ez nem működik. 

Nem arról van szó, hogy egyáltalán nem lehet, mert néha szüksége van ezekre is. De nem minden egyes nap!" – kritizálta a 28 éves Sülét nemrég a német válogatottal 1996-ban Európa-bajnok focista, az egykor a Liverpool és a Bayern csapatában is futballozó Markus Babbel.

A Borussia Dortmund vezetősége kirúghatja Niklas Sülét, ha nem tér vissza fittebben a nyári pihenőből

Sülének 2026 nyaráig szól a szerződése a Dortmunddal, ám a klubnál sajtóhírek szerint már a mostani nyár végén dönthetnek róla annak függvényében, hogy milyen állapotban tér vissza a pihenőből. Sülét azzal a feltétellel engedték el nyaralni, hogy közben szigorú étrendre kötelezték, ugyanis a jelentések szerint 

mintegy tíz kilogramm súlyfelesleg van: az optimális súlya 100 kg, ő pedig most 110 kg-os. 

A német Bild azt írta, hogy a dortmundi szezonkezdet (július 10.) előtt néhány nappal Sülének jelentkeznie kell majd a BVB vezetőségénél, Lars Ricken és Sebastian Kehl sportigazgatónál.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről