Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A jövő héten kezdődő Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő svájci labdarúgó-válogatott kedden házigazdaként 4-0-ra legyőzte Észtországot barátságos mérkőzésen.

A hatalmas fölényben játszó svájciak a félidőben még csak egygólos előnyben voltak, a 70. percben már kialakult a 4-0-s végeredmény. Svájc így már kilenc meccs óta veretlen hazai pályán, és szombaton Ausztriát fogadja edzőmeccsen, egy héttel később a németországi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában pedig a magyar csapattal találkoznak Kölnben.

svájci fociválogatott, svájci válogatott, Svájc, gólöröm
Kiütéssel nyert a svájci válogatott Észtország ellen
Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

A román csapat hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott Bulgáriával. A románok legutóbb 1989 májusában tudták legyőzni a bolgárokat, azóta három vereség mellett ez volt a negyedik döntetlen a két együttes egymás elleni meccsein. A sikerhez a hazaiak álltak közelebb, Dennis Man azonban az 51. percben büntetőt hibázott. A román válogatott pénteken Liechtensteint fogadja edzőmeccsen, a németországi Eb-n pedig Ukrajnával, Szlovákiával és Belgiummal találkozik.

A románokhoz hasonlóan az olasz fociválogatott is gól nélküli döntetlent játszott, a Squadra Azzurra a törökökkel végzett 0-0-ra. Az Európa-bajnokság előtt az olaszok vasárnap Bosznia-Hercegovina, a törökök hétfőn Lengyelország ellen tartják a főpróbát.

A szlovén válogatott házigazdaként 2-1-re legyőzte Örményországot. A szlovénok - akik több mint két éve, 2022. június 2-án kaptak ki legutóbb hazai pályán - szombaton Bulgáriát fogadják edzőmeccsen, a németországi kontinenstorna csoportkörében pedig Dániával, Szerbiával és Angliával találkoznak. Az örmény válogatottnak ez volt sorozatban a kilencedik nyeretlen meccse – írta az MTI.

Szlovénia mellett Portugália és Ausztria is hazai pályán nyert: az odahaza 2022 szeptembere óta százszázalékos portugálok Lisszabonban 4-2-re győzték le Finnországot, amelynek két kapura lövése volt az egész meccsen, de mindkettőből gól lett; míg az osztrákok Bécsben 2-1-re nyertek a szintén Eb-résztvevő szerbek ellen.

Eb-felkészülési mérkőzések, eredmények: 

Írország-Magyarország 2-1 (1-1)
Olaszország-Törökország 0-0
Ausztria-Szerbia 2-1 (2-1)
Portugália-Finnország 4-2 (2-0)
Románia-Bulgária 0-0
Szlovénia-Örményország 2-1 (1-0)
Svájc-Észtország 4-0 (1-0)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről