Vágólapra másolva!
A címvédő Argentína labdarúgó-válogatottja győzelemmel kezdte a Copa America küzdelmeit, miután az egyesült államokbeli Atlantában rendezett csoportmérkőzésen 2-0-ra nyert Kanada ellen.

Az első félidőben mindkét oldalon akadtak helyzetek, de gólt nem láthatott a közönség. Azonban egy pillanatra egész Argentína Lionel Messiért imádkozott, amikor a 34. percben Moise Bombito csúszott rá a 37 születésnapját jövő hétfőn ünneplő klasszis lábára. Messi fájdalmas arccal terült el a földön, majd hosszú ápolás következett, de az argentinok megkönnyebbülésére Messi tudta folytatni a játékot - írja a Magyar Nemzet.

Az egészben az a legszebb, hogy a piros lapot érő belépőért Bombito még csak sárga lapot sem kapott.

A hatalmas fölényben játszó világbajnoki címvédő argentinok aztán a 49. percben megszerezték a vezetést Julián Álvarez révén. Ezt követően pedig már nem igazán volt kérdéses a dél-amerikaiak sikere, mivel sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat. A 79. percben Lionel Messi előtt adódott hatalmas lehetőség, de a nyolcszoros aranylabdás klasszisnak nem sikerült gólra váltania a ziccert. A hajrában azonban Messi szenzációs labdát adott két kanadai védő között kiugró Lautaro Martíneznek, aki már nem hibázott és beállította a 2-0-s végeredményt. 

Football: Copa America 2024 - 1st round day 1: Group A Argentina v Canada
Messi rekordot döntött, Argentína sima győzelemmel kezdett a Copa Americán
Fotó: AFP

Az idei Copa Americát győzelemmel kezdő Argentína legközelebb szerdán (június 26) lép pályára Chile ellen, majd jövő vasárnap (június 30) Peru ellen zárja a csoportkört.

Messi-rekorddal kezdődött a Copa America

Az Inter Miami 108-szoros válogatott klasszisa, Lionel Messi ezen a találkozón tovább javította rekordjait, ugyanis a 35. Copa América-mérkőzését játszotta az atlantai Mercedes-Benz Stadionban, ezzel pedig a chilei Sergio Livingstone-t megelőzve immár egyedüli csúcstartó lett a torna történetében a pályára lépéseket illetően. Messi emellett az első argentin játékos, aki hét Copa Américán lépett pályára - a 2007-es venezuelai torna óta mindegyiken játszott. A részvételt illetően ezzel olyan legendás játékosokhoz csatlakozott, mint az uruguayi Héctor Scarone, a bolíviai José Milton Melgar és Carlos Borja, és már csak Angel Romano, illetve Alex Aguinaga áll előtte az örökranglistán, utóbbi kettő nyolcszor szerepelt az amerikai kontinens legrangosabb labdarúgó-tornáján.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről