Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália
Vágólapra másolva!
Szerdán este hat órától a magyar labdarúgó-válogatott a házigazda német csapattal játszik sorsdöntő mérkőzést az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A találkozó előtt Julian Nagelsmann, a német csapat szövetségi kapitánya tartott sajtótájékoztatót a stuttgarti Mercedes-Benz Arénában.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

A németek remekül kezdték az Európa-bajnokságot, miután az A csoport nyitófordulójában 5-1-re legyőzték a skótokat. Nagelsmann együttese esélyesként várhatja az összecsapást, azonban a németek szövetségi kapitány több dolgot is kiemelt, ami veszélyessé teszi a magyar válogatottat.

Football: UEFA Euro 2024
Julian Nagelsmann beszélt az esélyekről
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

„A magyar csapat játékosai remekek az átmenetekben, a támadóik nagyon jól fejelnek, ez mindegyik csatárukra igaz. A szabadrúgásokból szerzett gólok tekintetében a második legjobb csapat voltak a selejtezőben, ezért el kell kerülnünk, hogy sokat szabálytalankodjunk ellenük. Óvatosnak kell lennünk, de a játékosainkat jól felkészítettük.”

A közelmúltban nem nyújtottatak jó teljesítményt a németek a magyarok ellen.

„A skótok elleni meccs után is mondtam, hogy az ellenfél teljesítménye mindig döntő tényező a csapatom játékában. Arra is edzettünk már, hogy mi van akkor, ha mi kerülünk hátrányba, hogy ez ne érjen minket váratlanul. A skótok ellen magabiztosan játszottunk, a kiállítás után meg már nem voltak velünk egy súlycsoportban. 

A magyarok és a skótok más szinten vannak. Az lesz a fontos, hogyan állunk bele a meccsbe. 

A magyarok eredménykényszerben vannak, úgyhogy támadójátékra számítok tőlük, támadóbbra, mint amit a svájciak ellen játszottak.”

A favoritokról

„Még nem láttunk elég meccset ahhoz, hogy eldönthessük, mennyire jók a sztárcsapatok. Voltak jobb és unalmasabb meccsek is, de mi most a magyarokra koncentrálunk. Nem jegyzetelek egyfolytában a képernyő előtt, sokszor én is csak ülök a tv előtt és élvezem a meccseket.

A fáradtságról

„A játékosaim nagy klubokban játszanak, így megszokták, hogy három naponta játszanak meccseket. De ugyanaz a magyar csapatra is elmondható, úgyhogy nem hiszem, hogy a fáradtság tényező lenne ezen a találkozón. Úgy érzem, mindenki jó formában van.”

Toni Kroosról

„Toni az utóbbi hónapokban nagyon fontos volt nekünk, a tapasztalata, a pályafutása sokat ad nekünk. Ha nála van a labda, tudok, hogy nem fog hibázni. Az előző meccsen is 101 passzából 100 jó volt. A világon még mindig ott van a három legjobban passzoló és helyzeteket kialakító középpályása között. Biztos, hogy a magyarok külön készülnek rá, de Toni elég okos ahhoz, hogy ezt megoldja. Holnap is nagy hatása lesz a meccsre.”

A fiatal és az idősebb játékosok kapcsolata

„Jó ha van egy elegy a fiatal és az idősebb játékosok között. Fontos, hogy a fiatalok nyitottak legyenek az idősebbek tanácsaira, különösen, ha a nyomásról van szó, amivel a pályán kívül kell megküzdeni. Úgy érzem, nagyon jó a csapategység, sokszor a fiatalok játszanak az idősek ellen, és mindig kemény csatákat vívnak. Ez a jövőre nézve is remek, és a siker kulcsa lehet, hogy egyre több fiatal van nálunk. 

A helyszínről

Mindenki fitt és top formában van. Örülök, hogy Németország közepén vagyunk, ami mindenhonnan elérhető. De amikor edzőként vagy a pályán, mindig nagyon hosszú az az út, amit a stadionig megteszünk.”

Az átigazolási pletykákról

„Nekem ez nem nehéz, ez csak önöknek újságíróknak dilemma. Most sincs extrém helyzet, sok játékos iránt érdeklődnek nagy klubok, de a legtöbben maradnak az eredeti helyükön. Ha viszont váltanak, az az ő döntésük. Ezek a gondolatok pár százaléknyit elvehetnek a koncentrációból, de ez normális, mert mindenkinek fontos a jövője. Nem hiszem, hogy ez bárkit kizökkenthetne.

Musiala és Bellingham csatája lehet az új Messi & Ronaldo harc

„Ez is tipikus újságírói kérdés. Messi és Ronaldo is fantasztikus, mindketten elképesztő pályafutáson vannak túl, Ronaldót ráadásul még láthatjuk a tornán. Belleingham és Musiala teljesen más játékosok. Jude egy boksz to boksz játékos, Jamal megy egy támadó, aki sokat cselez. Mindketten remek játékosok, akik még nagyon sokat fognak fejlődni. Egyszer akár a világ legjobb játékosa lehet bármelyikőjük.”

A hangulatról

„Volt már Stuttgart meccsen, remek a hangulat mindig, de a magyarok is rendkívül vehemensen szurkolnak. Érzem a hangulatot, de én meccs közben nem ezzel foglalkozom, hanem a gondolatokkal, amik a fejemben vannak. Biztos lesz még jobb is a hangulat, amit több pontot szerzünk és megtesszük a következő lépést.

Willi Orbánról, hogy beférne-e a kezdőbe

„Nem tudom, betenném-e a kezdőbe, de

remek játékos. Remekül irányít hátulról, jól nyitja a területeket. De nem akarom Willit elvenni a kollégámtól. Nagyon jó ellenfél lesz és várom vele a találkozást.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről