Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A címvédő olasz válogatott drámai meccsen mentett pontot Horvátország ellen, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Egy megható jelenet azonban már jóval a meccs előtt lezajlott a lipcsei stadionban, amikor az olasz szövetségi kapitány, Luciano Spalletti vigasztalt egy gyászoló újságírót.

A hétfő esti meccs előtt Luciano Spalletti szívmelengető gesztust tett, ugyanis ahelyett, hogy a horvátok elleni taktikán törte volna a fejét, inkább meglátogatta a Sky Sports Italia riporterét, Marco Nosottit, akinek a közelmúltban halt meg a felesége. A gyászoló újságíró a tragédia után azonnal hazautazott Olaszországba, majd a meccs előtt tért vissza Lipcsébe, ahol Spalletti felkereste és részvétét fejezte ki. A szövetségi kapitány odament Nosottihoz, és barátilag átölelte, miközben támogatván odasúgott neki néhány támogató szót. 

Mint ismert, a címvédő olasz válogatottnak az utolsó csoportmeccsén minimum döntetlenre volt szüksége a horvátok ellen ahhoz, hogy biztosítsa helyét a legjobb 16 csapat között. Ez végül a 98. percben jött össze, amikor Calafiori előretörése és remek passza után Zaccagni egyenlített, így Olaszország második helyen jutott tovább. A horvátok pontvesztése a magyar válogatott szempontjából is rendkívül fontos, mivel a hat csoportharmadik közül csak a négy legjobb jut tovább, Marco Rossi három pontos együttese pedig ezzel biztosan megelőzi a vb-bronzérmes horvátokat.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről