A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szurkolói összecsapás miatt a német rendőrség ideiglenesen nyolc személyt tartóztatott le a vasárnapi szerb-angol labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt Gelsenkirchenben.

Nyolc szurkolót vett őrizetbe a német rendőrség

Az 1-0-s angol győzelemmel véget ért találkozó előtt a két tábor ugrott egymásnak, de a hétfői rendőrségi tájékoztatás szerint az incidens gyorsan lezárult. Egy szerb zászlókkal feldíszített étterembe angol szurkolók próbáltak bejutni. Végül hét szerb és egy angol drukkert vettek őrizetbe, ők nem láthatták a mérkőzést, ezt követően pedig távozhattak a fogdából. A rendőrség ügyükben felvette a kapcsolatot az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA), és azt javasolja, hogy az érintetteket tiltsák ki a labdarúgó-Eb-ről - írja az MTI.

Az ultrák összecsapása során egy szurkoló fejsérülést szenvedett, őt kórházban ellátták, de saját felelősségre elment megnézni a mérkőzést.

Az angolok egyébként már jóval a meccs előtt panaszkodtak, egy drukker szó szerint s.gglyuknak nevezte Gelsenkirchent, amiről egy videót is feltöltött, melyben azt ecsetelte, milyen borzalmas körülmények uralkodnak a városban, ráadásul az egyik étteremben még bankkártyával sem lehetett fizetni. A szurkolók hatalmas felfordulást és káoszt hagytak maguk mögött, a közelben lévő buszjáratokat szinte teljesen kisajátították, többen sörrel a kezükben tömegesen tódultak fel a helyi buszokra.

Euro 2024: Serbia - England
A szerb drukkerek és az angol szurkolók közül is rengetegen viselkedtek botrányosan
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by Fabian Strauch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!