Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata egy 2x60 perces felkészülési mérkőzést játszott csütörtökön este Ausztriában. A Fradi négygólos hátrányba került a szünetre, ám végül 4-4-es döntetlent játszott a román élvonalbeli bajnokságban szereplő Sepsi OSK csapatával.

Az ausztriai Bad Radkersburgban edzőtáborozó Fradi Amer Gojak 61. percben szerzett góljával győzött a szlovén NK Nafta Lendava ellen az első felkészülési meccsén, csütörtökön este pedig a Varga Kevint és az exfradista Sigér Dávidot is foglalkoztató, erdélyi Sepsi OSK várt a 35-szörös magyar bajnokra. A Ferencváros holland vezetőedzőjének, Pascal Jansennek kezdőcsapatában a rendhagyó módon 2x60 perces meccs elején Isaac Pappoe nem, Raul Gustavo viszont ott szerepelt az új igazolások közül, így Szécsi – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Civic – Goja, Abu Fani – Szevikjan, Owusu, Pászka – Pesics felállásban indult a meccs a zöld-fehérek részéről.

Pascal Jansen, Fradi, Sepsi OSK, Bernd Storck
A két vezetőedző, Pascal Jansen (balra) és Bernd Storck a Fradi és a Sepsi OSK felkészülési meccse előtt
Fotó: fradi.hu

A Sepsi az első 60 perc után négygólos előnybe került a Fradi ellen

A Ferencváros előtt több helyzet is adódott a találkozó elején, a magyar bajnok a Civic helyére beállt Varga Zétény jóvoltából a kapufát is eltalálta, de a gólokat a sepsiszentgyörgyi csapat szerezte. Cosmin Matei a 17. és a 60+4., Sherif Kallaku a 39., Varga Kevin beadása után Marius Coman pedig a 48. percben volt eredményes a 60 perces első félidőben, így a szünetben négygólos előnyben volt a Sepsi. 

A második félidő nagy fordulatot hozott: kiegyenlített a Ferencváros

A második játékrészre teljes sorcserét alkalmazott Pascal Jansen, így Radnóti – Kaján, Aaneba, Knoester, Ramírez – Loncar, Pappoe – Bassey, Gruber, Kehinde – Kodro felállásban folytatta a meccset a Fradi. A változtatás megtette a hatását, hiszen tíz perc sem telt el, amikor 

Tosin Kehinde passzából Stjepan Loncar szépített, majd a 96. percben a kölcsönből visszatérő Fortune Bassey gurított a kapuba. Sőt, a 101. percben egy védelmi hibát kihasználva Kehinde egygólosra csökkentette az FTC hátrányát.

Az utolsó húsz percben aztán hiába volt több egyenlítési lehetősége is a Fradinak, ám úgy tűnt, a Sepsi megőrizte az előnyét. Ám a ráadás első percében jött Kehinde, és az újabb góljával kialakította a 4-4-es végeredményt.

A Fradi számára pénteken fejeződik be a Bad Radkersburg-i edzőtábor, de a következő hetekben a csapat egy második edzőtáborban is fog szerepelni a 2024-25-ös idény kezdete előtt.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről