Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Ferencváros magyar válogatott játékosa, Varga Barnabás vasárnap szenvedett súlyos fejsérülést a Skócia ellen 1-0-ra megnyert összecsapáson a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A német védő, Julian Koch - aki 2017 és 2019 között erősítette a Fradit - 2018 májusában szenvedett arckoponyatörést a Videoton elleni idegenbeli bajnokin, a Pancho Arénában, így pontosan tudja, min megy most keresztül a magyar csatár.

Mint ismert, Varga Barnabás a 68. percben ütközött a skótok kapusával, Angus Gunn-nal, ami után hosszú percekig ápolták a pályán, majd lepellel körbe kerítve hordágyon hagyta el a gyepet, a stadionból pedig az egyik helyi kórházba szállították. 

varga barnabás
Varga Barnabás súlyos fejsérülést szenvedett
Fotó: AFP

Varga Barnabásnak türlemesnek kell lennie

Ott hétfőn többszörös csonttörés miatt arcműtéten esett át és az MLSZ tájékoztatása szerint várhatóan szerdán engedhetik ki.

A Fradi korábbi német védője, Julian Koch is ugyanilyen sérülést szenvedet korábban a Videoton ellen, így jól tudja, milyen nehéz időszak vár Vargára.

"Nem láttam élőben a mérkőzést, utólag értesültem Barnabás sérüléséről. Rossz volt látni a felvételeket, természetesen eszembe jutott a korábbi sérülésem. Én úgy emlékszem vissza arra az esetre, hogy 

elsőre igazán fel sem fogtam, mi történt. A fájdalom pokoli, főként az első napokban. A műtétet követően 6-8 hét kihagyással kell számolni, ennyi idő után térhettem vissza a pályára maszkban"

 - mesélte Julian Koch a fradi.hu-nak.

A regeneráció során fontos betartani a szakemberek utasításait.

"Nem szabad semmit sem elsiettetni, türelmesnek kell lenni. Biztos vagyok benne, hogy fel fog épülni, és remélhetőleg minél előbb újra teljes értékű futballistaként számolhat vele a Fradi és a válogatott. A legjobbakat kívánom neki, drukkolok, hogy mihamarabb meggyógyuljon" - tette hozzá Julian Koch.

Julian Koch
A Fradi korábbi védője, Julian Koch is ugyanolyan sérülést szenvedett korábban, mint most Varga Barnabás
Fotó: fradi.hu

Az FTC Korábbi játékosát arról is kérdezték, volt-e félelem benne, amikor a felépülését követően először pályára lépett.

"Egy kicsit tartottam attól, mi történik, ha valaki eltalálja az arcomat, de idővel ez az érzés elmúlt.

 Szerencsére azóta sincs fájdalmam, jól érzem magam" - mondta Julian Koch, aki jelenleg a Borussia Dortmund II másodedzőjeként dolgozik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  


 

Mindent egy helyen az Eb-ről