Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Gibraltár ellen lépett pályára az Európa-bajnokságról éppen csak lemaradt walesi focicsapat, amely képtelen volt gólt szerezni és így nyerni is a miniállam csapata ellen.

Gibraltár ezt megelőzően 2022 novemberében tudott vereség nélkül lehoni egy meccset, akkor Andorrát sikerült legyőznie. Gibraltár mindössze a 203. helyen áll a világranglistán, tehát összesen hét csapat van, ami nála is rosszabb a 210-es listán. A törpeállam csapata az elmúlt 13 meccsét mind elveszítette 50 gólt kapott és egyet sem rúgott, így hatalmas szégyen ez Walesnek.

Ez a walesi csapat nem bírt Giraltárral
Fotó: twitter.com/Cymru

Wales történetének egyik legkellemetlenebb eredménye ez, a portugáliai 0-0-s meccsen nem tudott mit kezdeni ellenfelével Rob Page csapata, amely mindössze 1,2-es várható gólszámot hozott össze a kiscsapat ellen és mindössze háromszor találta el az ellenfél kapuját. A walesi csapat rutintalan volt, összesen 44 válogatottsága volt a kezdőcsapatnak, de ez sem lehet mentség, hiszen eddigi egyetlen meccsükön Wales nyert 4-0-ra. A beszámolók szerint Gibraltár egyetlen célja volt, hogy kapott gól nélkül hozza le a meccset, nagyon át se lépte a félpályát, ezt jól mutatja az is, hogy 0,01-es xG-vel sikerült zárniuk a barátságos meccset.

Rob Page-et egyébként az elbukott Európa-bajnoki pótselejtező után megerősítették a posztján, de most nagyon sokan a távozását követelik, annak ellenére, hogy még két évig él a szerződése és jó eredményeket ér el a csapatával.

„Ez a munkánk része” – mondta Page, miután kifütyülték ő és a csapatát a walesi szurkolók. „Ha szövetségi kapitánynak állsz, akkor vállalnod kell a kritikákat. Nem értünk el jó eredményt, ezért vállalom a bírálatokat. Játékosként és most szakvezetőként is elfogadom ezeket. Egy tizenegyessel maradtunk le az Eb-ről, szeptember óta veretlenek vagyunk, a formánk ettől az eredménytől függetlenül rendben van” – mondta Page, akinek a csapata tizenegyesekkel bukta el a lengyelek elleni párharcot az Eb-kijutásért.

A csapat 148 éves történetében egyébként csak 2001 és 2003 között produkált ennél hosszabb veretlenségi sorozatot a walesi csapat.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről