Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Hollandia gól nélküli döntetlent játszott Franciaország ellen. Az első félidőben rengeteg helyzet maradt ki mindkét oldalon, Antoine Griezmann több gólt is szerezhetett volna. A második játékrészben a hollandok vezetést szereztek, ám a videóbíró elvette a találatot, így először láthattunk 0-0-s döntetlent a németországi Eb-n.

A végső győzelemre is esélyes francia válogatott egy öngóllal nyert Ausztria ellen, ám Kylian Mbappé orrtörése miatt volt miért aggódnia Didier Deschamps szövetségi kapitánynak, aki végül a hollandok ellen nem is jelölte a kezdőbe a világbajnok csatárt. Ronald Koeman együttese szintén győzelemmel rajtolt, a lengyelek elleni meccset a csereként beküldött Wout Weghorst gólja döntötte el, a Manchester Unitedben is megfordult támadó ezúttal is a kispadon kezdett.

Első félidő

Az Eb-csoportkör egyik legnagyobb rangadóját a hollandok kezdték jobban, Frimpong pattogós lövését azonban szögletre tudta ütni Maignan. A 4. percben jött a francia válasz, Griezmann távoli bombáját kellett védenie Verbruggen kapusnak. 

A 14. percben gyönyörű támadást vezettek a fanciák, de Rabiot nagyon önzetlen akart lenni, tiszta gólhelyzetben passzolt az Atlético sztárjához, aki már nem tudott kapura fordulni. 

Griezmann a következő támadásból is betalálhatott volna, ezúttal nagyon kevéssel lőtt kapu mellé. A hollandok újabb helyzetére sem kellett sokat várni, Gakpo lövését hárította nagy bravúrral Maignan - szenzációsan indult a két sztárcsapat csoportrangadója.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Netherlands v France
Elképesztő helyzetekkel indult a holland-francia meccs, Antoine Griezmann az első 20 percben már több gólt is szerezhetett volna
Fotó: AFP

A 28. percben Thuram kapott remek kiugratást, de éles szögből leadott bombája elkerülte a rövid felső sarkot. A szünet előtt megint Griezmann került helyzetbe, a franciák sztárjának fejese azonban pont Verbruggen kezében kötött ki.

Második félidő

Az elsőhöz képest a második játékrész kevésbé indult lendületesen, úgy tűnt, mindkét csapatnak teljesen megfelelő, ha a találkozó döntetlennel ér véget. A franciák aztán felpörgették a játékukat, a 63. percben Tchouameni fejese szállt kevéssel a léc fölé, majd ismét Griezmann került helyzetbe, de nem tudta tisztán eltalálni a labdát Kanté passza után. A 68. percben aztán némi meglepetésre a hollandok szereztek vezetést, 

ám Xavi Simmons gólját percekig vizsgálták a videóbíróval, majd Anthony Taylor játékvezető úgy döntött, a lesen állló Dumfries - aki nem avatkozott játékba - zavarta a kapust, ezért a gól érvénytelen.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Netherlands v France
Anthony Taylor a hollandok csapatkapitányának, Virgil van Dijknak magyarázza a videóbíró döntését
Fotó: AFP

Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Virgil van Dijk nagyon dühösen fogadta az ítéletet, az angol bíró össze is hívta a két csapatkapitányt, hogy az elejét vegye az elszabaduló indulatoknak.

A folytatásban még akadtak helyzetek, de továbbra sem esett érvényes gól, a két sztárcsapat meccsén született meg a 2024-es Európa-bajnokság első gól nélküli döntetlenje.

Eredmény, D csoport, 2. forduló:
Hollandia-Franciaország 0-0 (0-0)
Lipcse, 38.531 néző, v.: A. Taylor (angol)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről