A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Paris Saint-Gerain labdarúgócsapata hiába várja orvosi vizsgálatra az orosz válogatott Matvej Szafonovot, egy kínos ügy miatt megakadt az átigazolási folyamat, ugyanis a Krasznodar kapusa nem hagyhatja el az országát.

A PSG-nek nagy szüksége lenne egy kapusra, mivel Sergio Rico és Keylor Navas is távozhat a nyáron, így csupán az olaszválogatott Gianluigi Donnarumma és Arnau Tenas maradna bevethető kapus. A francia klub vezetősége már meg is találta a megfelelő játékost, aki a második számú kapus lehetne a PSG-nél, de egy különös ok miatt utazhat el a francia fővárosba, ahol orvosi vizsgálatra várják.

Russia v Iran - Friendly Match
Szafonovnak megtiltották, hogy elhagyja Oroszországot
Fotó: Anadolu via AFP

Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano úgy tudja, hogy a PSG megegyezett az orosz élvonalban szereplő Krasznodar 25 éves kapusával, aki 20 millió euróért csatlakozhat a francia sztárcsapathoz. Az orosz válogatott futballista 2029-ig írhat alá a PSG-hez, ám 

egyelőre nem tudja tető alá hozni első nyári igazolását a francia bajnok, mivel Szafonovnak az orosz hatóságok megtiltották, hogy elhagyja az országot. 

Nem fizetett gyerektartást a PSG kiszemeltje

Az RMC beszámolója szerint a tárgyalások azért rekedtek meg, mivel az orosz kapus jelentős gyerektartást nem fizetett egykori élettársának, akivel már három éve harcol közös kislányuk felügyeleti jogáért. Szafonov május végén feljelentést tett volt párja ellen, akit lopással vádol, azonban a bíróság úgy döntött, hogy a 25 éves játékosnak jelentős, 600 ezer eurós tartozása van korábbi élettársa felé. 

Csütörtökön az orosz Match TV-nek Szafonov volt párjának ügyvédje, Makszim Szilov beszél az ügyről.

"Az összeget sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de az adósság jelentős" – mondta az ügyvéd, aki viszont elismerte, hogy Szafonovnak megtiltották a hatóságok, hogy elhagyja Oroszországot, amíg nem rendezi a tartozását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!