A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott egyik kulcsembere lehet Lang Ádám a közelgő Európa-bajnokságon. A Cipruson focizó sportoló azt mondja, hogy nem három meccsre készülnek az Eb-n. Lang a Magyar Nemzetnek adott hosszabb interjút.

"Biztos vagyok benne, hogy az elsőtől az utolsó másodpercig kiélezett harc lesz a továbbjutó helyekért. Hogy papíron mik az esélyek, azzal nem foglalkozom, nekünk csak magunkkal kell törődnünk, ugyanazokra az alapokra és egymásra kell támaszkodnunk, mint eddig" - mondta el a Magyar Nemzet kérdésére Lang Ádám. Hozzátette: semmiképpen sem szeretnének feltartott kézzel pályára lépni a versenyen és nem három meccsre készülnek. 

Lang Ádám fejel a labdába
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Marco Rossi szövetségi kapitányról azt mondta, hogy elképesztően elhivatott ember, s egyáltalán nem elégszik meg azzal, hogy a csapattal kijutott az Eb-re. "Olyan, mint egy tanár, akire felnézünk: tanít minket, jobb emberré is akar formálni" - mondta Lang Ádám.

Lang gyerekként nem volt akadémista, de ahogyan fogalmazott, Veszprémben nagyon jó keretek között kezdhette meg a sportot. Arról is beszélt, hogy a futball számára mentsvár volt, mert sokkal szívesebben volt a pályán, mint otthon.

 Hálás vagyok a futballért, mert ha nincs az életemben, akkor rossz irányba is mehettem volna. Nem keveredtem rossz társaságba, nem bandáztam, nem dohányoztam a nagymenőt játszva, mint a lakótelep császárai, de voltak, akik züllöttek, nem tudták a képességeiket kiaknázni.

A teljes interjút itt tudja elolvasni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!