Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Szombat este a magyar labdarúgó-válogatott a debreceni Nagyerdei Stadionban 3-0-ra legyőzte az izraeli csapatot az utolsó felkészülési mérkőzésén a németországi Európa-bajnokság előtt. A találkozó azonban mégsem a gyönyörű gólokról marad emlékezetes, hanem arról, hogy a második félidőben combsérülés miatt le kellett cserélni a csapatkapitány Szoboszlai Dominiket. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, milyen állapotban van Szoboszlai Dominik.

A találkozó 56. percében minden magyar szurkoló a szívéhez kapott, ugyanis a csapatkapitány Szoboszlai Dominik elkezdte masszírozni a combját, majd hosszas ápolás után nem tudta folytatni a játékot – ami viszont bizakodásra adhat okot, hogy a saját lábán hagyta el a játékteret. 

Ami viszont félelemre adhat okot, hogy Szoboszlai bombaformában kezdte a szezont, azonban január 1-én ugyanez a combja sérült meg a Newcastle elleni bajnoki mérkőzésen, ezt követően pedig egy hónapot ki kellett hagynia, sokak szerint pedig a csúcsformáját sem sikerült azóta visszanyernie. 

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Úgy tűnik, Szoboszlainak nincs komoly baja
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„A meccs előtt azt mondtam, hogy az a célunk, hogy győzzünk és meggyőzzünk. Az első félidőben célt értünk, a másodikban kevésbe, de részben a cserék miatt lassult a játékunk.

 Sallait és Szoboszlait nehéz pótolni, ha őket lehozom a pályáról, lassul a csapat játéka. Dominik nem sérült meg, nincs semmi aggasztó. Úgy gondolom, hogy csak elfáradt. Nem akartuk kockáztatni, hogy jövő szombaton a pályán láthassuk. Nagyon jól tette, hogy kérte a cserét.

 Ami Callum Styles állapotát illeti: miatt aggódhatunk kicsit, de bízom benne, hogy jövő szombatig ő is rendbe jön” – értékelt Marco Rossi, aki elárulta azt is, hogy a 60. percben azért veszekedett Kleinheisler Lászlóval, mert a középpályás nem járatta elég gyorsan a labdát. 

Újságíró kérdésre a szövetségi kapitány elárulta, hogy a jövő szombati Svájc elleni találkozóra még nincs meg a kezdőcsapata, mellette pedig elmondta, milyen tapasztalatokat gyűjtött az Izrael elleni találkozón. 

„Vannak még kérdőjelek, ezeket a hét során még megpróbáljuk megoldani” – folytatta az olasz szakember, aki ezt követően értékelte a találkozót. „Pozitívak a tapasztalatok, a labdabirtoklásban jól teljesítettünk, labda elleni védekezésnél is jól mozogtak a játékosok. Sikerült a vonalaikat megbontani. Az első félidő jól sikerült. A második játékrészben is jól teljesítettünk, de csak szakaszosan. A labdabirtoklás akkor is jó minőségű volt. Volt, amikor vertikálisak voltunk, voltak remek súlypontáthelyezéseink és ritmusváltásaink is. Van egy dolog, amiben viszont sokat kell fejlődnünk, ez pedig az energiakezeléshez és a mérkőzés olvasásához és értelmezéséhez kötődik” – mondta Rossi. 

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Marco Rossi elégedett volt a csapata támadójátékával
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Marco Rossi az utóbbi időben azt a kérdést kapta meg a legtöbbször, hogy Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes fog-e védeni. Most arról kérdezték, ki lesz a jobb szélen. Vajon Bolla Bendegúz vagy Nego Loïc?

„Nem okoz nehézséget a választás. Ha mindketten jó állapotban vannak, mindketten játszhatnak, mert hasonló minőséget képviselnek nemzetközi szinten. Örülök, amikor ilyen helyzetben vagyok, hogy két hasonló minőségű ember között választhatok. A bal oldalon is hasonló a helyzet, mert nagy különbség nincs Kerkez Milos és Nagy Zsolt között. 

De persze, jöhetnek mindig azok a kommentek, amik arról szólnak, hogy miért nem ezt vagy azt játszatom. A felelősség az enyém, de továbbra is az a célkitűzésünk, hogy örömet okozzunk. Remélem, olyan meccset tudunk játszani egy hét múlva, ami a szurkolóinknak egy feledhetetlen nyár kezdete lesz”

 – folytatta az olasz szakember, akit végezetül arról kérdeztek, hogy kinek van nagyobb esélye a bal oldali belső védő posztra. 

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
A kapitány bízik benne, hogy a szurkolóknak felejthetetlen lesz az Európa-bajnokság
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Nem egyszerű, mert Szalai Attila keveset játszott az utóbbi időben, míg Dárdai Marcit magas szinten játszatták. Igaz, középső középpályásként, mi pedig bal oldali védőként számítunk rá. 

Kicsit Marci felé billenne el a mérleg nyelve, mert a labdabirtoklási fázisban kifogástalan teljesítményt nyújt. Nagyon letisztult a játéka. Persze, ezt akár vissza is szívhatom, hiszen Szalai Attilának is rengeteg más erénye van más területeken. 

Jó lövő és remekül is fejel. Svájc és Németország elleni is az a realitás, hogy többet foguk védekezni és az Skócia elleni is megeshet, úgyhogy ha mindent figyelembe veszünk, akkor a két játékos most teljesen ugyanúgy áll” – zárta a sajtótájékoztatót Marco Rossi, akinek a csapata jövő szombaton Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről