Vágólapra másolva!
Vasárnap este a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának záró fordulójában a magyar válogatott a skót csapattal találkozik a stuttgarti Mercedes-Benz Arénában. Egy órával a találkozó előtt Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette kezdőcsapatát, amelyben van egy bombameglepetés is.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Ahogy azt a mérkőzés előtti podcastműsorunkban is megbeszéltük, a 34 éves Fiola Attila helyére bekerült Botka Endre, míg a 83-szoros válogatott Nagy Ádám helyén ezúttal Callum Styles játszik majd a középpályán. 

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai – Bolla, Schäfer, Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

A skót válogatott kezdőcsapata:
Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson – McTominay, Gilmour, McGregor, McGinn – Adams.

Magyarország, magyar válogatott, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, euro2024magyarok, Stuttgart, 2024.06.18., pályabejárás
A magyar válogatott játékosai már megismerkedhettek a stuttgarti pályával
Fotó: Mirkó István

A mieink jelenleg az A csoport utolsó helyén állnak 0 ponttal, mínusz négyes gólkülönbséggel. Akkor juthatunk tovább, ha legyőzzük a skótokat. Ezenkívül még arra van szüksége Marco Rossi együttesének, hogy:

  • a B csoportban az 1 pontos horvát válogatott ne győzze le az olasz csapatot, és a szintén 1 pontos albánok se győzzék le a spanyolokat. 
  • a C csoportban a 2 pontos szlovének nem szerezhetnek pontot az angolok ellen - ebben az esetben ugyanis a dán-szlovén-szerb hármasból csak egynek lesz minimum 3 pontja.
  • a D és az E csoportban is van már 3 pontos csoportharmadik, így azokkal a kvartettekkel nincs értelme foglalkozni.
  • az F csoportban török-cseh és portugál-grúz összecsapást rendeznek az utolsó játéknapon. A mieink azzal járnának jól, ha sem csehek, sem a grúzok nem nyernének. 

Ha ezeket a levezetéseket nézzük, a papírforma nagyon is kedvez a magyar válogatottnak, így könnyen lehet, hogy egy skótok elleni győzelemmel komoly realitása lenne a mieink továbbjutásának. 

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti Mercedes-Benz Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére vasárnap 21 órakor kezdődik a sorsdöntő skót-magyar csoportmérkőzés, melyet az Origo élőben közvetít.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről