A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A korábban megjelent hírekkel ellentétben a Manchester United vezetősége nem rúgja ki Erik ten Hagot, így a következő idényben is a holland szakember lesz az angol sztárcsapat vezetőedzője.

Ami a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját illeti, a Manchester United pocsék szezont zárt, előbbiben csak a 8. helyen végzett, míg utóbbiban a csoportkört sem élte túl. Erik ten Hag együttese az angol Ligakupából is már a nyolcaddöntőben kiesett, ám az FA-kupában a döntőig menetelt, a finálét pedig nagy meglepetésre 2-1-re meg is nyerte az esélyesebbnek tartott Manchester City ellen.

Erik ten Hag marad a Manchester United edzője

Érdekesség, hogy az angol sajtó már a Wembley Stadionban rendezett FA-kupa-döntő előtt arról írt, hogy Erik ten Hagot akkor is kirúgja a United, ha a holland szakember megnyeri a trófeát. Most azonban úgy tűnik, a kupagyőzelem mégis felülírja a korábbi elképzeléseket, mert az 54 éves edző a következő idényben is marad a csapat élén. A United vezetősége kedden tárgyalt a szezon során sokat kritizált és a szurkolók által többször is kifütyült trénerrel, majd közös megegyezésre jutottak a folytatást illetően. Ten Hag jelenlegi szerződése jövő júniusig szól a csapattal - 12 hónapos meghosszabbítási opcióval - és a felek ennek a kiterjesztéséről is tárgyalásokat kezdtek.

"Két szezon alatt nyertem két trófeát és háromszor jutottam döntőbe. Ha nem akarják, hogy itt legyek, akkor elmegyek máshová és ott nyerek trófeákat. 

Azért vagyok itt, hogy nyerjek és csapatot építsek. Egész edzői karrierem során mérkőzéseket és kupákat nyertem" - 

nyilatkozta még az FA-kupa megnyerése után a holland edző.

Erik ten Hag 2022 nyara óta irányítja a Manchester Unitedet, a csapattal tavaly angol Ligakupát, idén pedig FA-kupát nyert.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!