Vágólapra másolva!
Súlyos betegség után 54 éves korában meghalt az egykori játékvezető, Demeter János, aki nyolc évig szerepelt az élvonalban. Megrázó, ahogy a közösségi oldalán mindenkiről elköszönt.

Gyászol a magyar futball, Demeter János halála megrázó, és az is, ahogy ő maga búcsúzott a közösségi oldalán - szúrta ki a Magyar Nemzet.

gyász, gyertya, mécses, halál, halálhír,
Demeter János távozott az élők sorából 
Fotó: Shutterstock/irin-k

Meghalt Demeter János

Vasárnap ugyanis ezt posztolta ki a borítóképen is látható fotó fölé: 

 „Testem elfáradt, nem harcolok tovább. De békésen alszom el, mert tudom, gondoltok majd rám…”.

Kollégája, Arany Tamás, aki itthon négyszer volt az Év játékvezetője, így emlékezett meg róla a Facebookon:

„Nemrég még a Focival a gyógyulásért jótékonysági tornán fújtuk együtt a sípot, aztán szomorú hírt kaptunk, Döme beteg lett. Több mint két évig küzdött, a legutóbbi rendezvényen ott volt velünk, ahol a gyerekek mellett a szervezők az Ő gyógyulására is gyűjtöttek. Sajnos a gyilkos kór győzött, az örökké vidám Demeter János ma itt hagyott bennünket. Emlékszel Döme, amikor egy Nyíregyháza-Fradi meccsen először működtünk együtt kommunikációs szettel és még azon keresztül is hülyültünk? Jókat röhögtünk, amikor ez – és sok más – szóba került. Néhány napja, amikor írtál, majd szülinapomon köszöntöttél, nem tudtuk, hogy az utolsó levél lesz. Nagyon fogsz hiányozni a játékvezetők családjából, egy igazi KOLLÉGÁT, BARÁTOT veszítettünk el. Őszinte részvétünk a családnak! Drága Döme! Nyugodj békében!”

A mezőkövesdi Demeter János Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegye több klubjában futballozott, majd a játékvezetői pályára lépett. Nyolc évig szerepelt az élvonalban, ahol hatvankét találkozón asszisztensként működött közre. Az NB I-ben és az NB II-ben több tucatszor dolgozott, a BL-döntőben is szerepet kapott Fábián Mihállyal is. Az országos keretekben 2004-től 2015-ig szolgált, visszavonulása után pedig vármegyei ellenőrként foglalkoztatták.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről