Vágólapra másolva!
A Mexikó és Uruguay közötti felkészülési labdarúgó-mérkőzés hajrájában több szurkoló is berohant a pályára, ezért a játékvezető úgy döntött, nem várja meg, amíg letelik a 90 perc, hanem korábban véget vetett a találkozónak.

Az amerikai kontinenstornára, a Copa Américára készülő csapatok mérkőzése váratlanul egyoldalúra sikerült, hiszen Uruguay 4-0-ra tudott nyerni Denverben, az Empower Field at Mile High Stadionban. Noha a Liverpoolban Szoboszlai Dominik csapattársaként játszó Darwin Núnez az elmúlt három hónapban összesen két gólt szerzett, a magyar idő szerint csütörtök hajnali összecsapáson mesterhármasig jutott. Núnez a 7., a 44. és a 49. percben volt eredményes, rajta kívül az első félidő közepén Facundo Pellistri szerzett gólt.

Mexikó, Uruguay, fociválogatott, szurkoló, rendbontás, berohanás
Több szurkoló is berohant a pályára a Mexikó-Uruguay-mérkőzés hajrájában
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Bielsa szerint Mexikó komolytalanul vette az Uruguay elleni, szurkolói botrányba fulladt mérkőzést

Marcelo Bielsa, az uruguayiak szövetségi kapitánya a meccs után arról beszélt, hogy 

örült volna, ha a mexikóiak sokkal komolyabban veszik az egymás elleni találkozót, mert akkor több értelme lett volna a párharcnak. 

A mérkőzés nem mellesleg szurkolói rendbontással zárult, ugyanis a 90. percben több néző is a pályára szaladt, így 

a játékvezető nem is várta meg, amíg letelik a rendes játékidő, hanem néhány másodperccel korábban véget vetett a meccsnek.

A június 20-án kezdődő Copa América során Mexikó Ecuadorral, Venezuelával és Jamaicával, Uruguay pedig Panamával, Bolíviával és a házigazda Egyesült Államokkal került egy csoportba. Mexikó addig még Brazíliával találkozik felkészülési mérkőzésen, magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről