Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott szombaton Lengyelország ellen játszotta le az első csoportmérkőzését a Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban zajló Európa-bajnokságon. Trencsényi János csapata kiváló első félidőt produkálva végül 3-1-re nyert. 

A mérkőzés előtt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Trencsényi János még egy értekezletet tartott a játékosoknak, ahol a taktikai elemek átbeszélésén volt a hangsúly. 

Kiss Gábor gólöröme
Fotó: Vaszko Viktor / Vaszkó Viktor/OMFSZ

Ezt követően a csapat a lengyel válogatottal közösen busszal indult el a hotelból az Eb-meccs helyszínére, a mintegy két kilométerre lévő Mirza Delibasic Sportcsarnokba. Érdekesség, hogy a csarnok az 1984-es téli olimpiai játékok egyik fő központja volt, de az 1970-es férfi kosárlabda-világbajnokság mérkőzéseinek is helyszínéül szolgált. 

Az első percek tapogatózó játékot hoztak, egyik csapat sem mert igazán kockáztatni, egy-két távoli próbálkozást kellett csak hárítaniuk a kapusoknak. Kemény összecsapásokból sem volt hiány, hiába a jól ismert magyar-lengyel barátság. A hangulatra a késői kezdés ellenére sem lehetett panasz, ahogy egyébként egész nap kiváló volt a hangulat a csarnokban. 
Mindkét válogatott jól megszervezte a védekezését, így kevés igazán komoly helyzet alakult ki. A 12. percben sikerült megszerezni a vezetést, amikor egy 

szép összjáték végén a kapusról kipattanó labdát Kiss Gábor vágta közelről a kapuba (1-0). 

A lengyelek a kapott gól után sem tudtak igazán váltani, a magyar csapat irányította a találkozót. A 16. percben a lengyel kapus nagy bravúrral tolta a kapufára Laczkó lövését. Pillanatokkal később már kétgólos volt a magyar előny Kozó Viktor találata után (2-0).

A magyar csapat a folyatásban sem állt le, 

két perccel később már 3-0 volt az állás, Kiss a gólvonalról lőtt gólt. Az első félidő újabb gólt már nem hozott, így magabiztos magyar vezetéssel mentek a csapatok a szünetre. 

Nagyszerűen játszott a magyar válogatott
Fotó: Vaszko Viktor / OMFSZ

A második félidő elején próbálkoztak a lengyelek a szépítéssel, de sikertelenül. Trencsényi János csapata okosan tartotta a háromgólos előnyét, ha kellett, akkor Tajti védett nagyokat. A lengyelek bő fél óra játék után a kapufát is eltalálták, de az eredmény nem változott. 

Tíz perccel a találkozó előtt szépítettek a lengyelek. Ezt követően is mindent megtettek, hogy még közelebb zárkózzanak, de jól védekezett a magyar válogatott. A 44. percben kellett a szerencse is, a lengyelek a kapufát találták el. Az utolsó percekben már nem esett újabb gól, így a magyar válogatott nagyon fontos három pontot szerzett Lengyelország ellen Szarajevóban. 

A csoport másik mérkőzésén a vb-címvédő románok 9-0-ra verték Törökországot. 

Európa-bajnokság, Szarajevó, D csoport, 1. mérkőzés
Magyarország-Lengyelország 3-1 (3-0)
Magyar gólszerzők: Kiss G. (2.), Kozó V. 

Íme, a magyar minifutball-válogatott 15 fős Eb-kerete:
Kapusok:
Tajti Bence, Bohony Bálint
Mezőnyjátékosok:
Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről