A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Megtartotta nyilvános edzését az Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyese, a francia válogatott is, de nem lehetett ott mindenki a pályán, ugyanis többen is betegeskednek.

Nem lehetett ott a csapat nyilvános edzésén Németországban a csapat legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé. A franciák 25 éves kapitánya mellett hiányzott a Bayern München szélsője, Kingsley Coman is a paderborni edzésről, akit egy vírus döntött le a lábáról.

Coman betegség miatt hiányzott, de Mbappé a hírek szerint külön edzett a csapattól, de csak elővigyázatosságból. A beszámolók szerint Mbappé nem beteg, de az osztrákok elleni nyitómeccs előtt nem túl megnyugtató, hogy külön kell edzenie. A két csapat hétfőn találkozik majd Düsseldorfban, az lesz mindkét válogatott első csoportmeccse.

Kylian Mbappé külön edzett, nem vett részt a közös foglalkozáson, de az osztrákok ellen már bevethető lehet
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

A keret egy része átesett egy vírusos betegségen, mióta megtörtént a játékosok találkozása és elkezdődött az edzőtábor. Átesett az influenzaszerű betegségen Ousmane Dembélé, a Paris Saint-Germain szélsője, de elmondta, remélhetőleg mindenki hamarosan tökéletes állapotban lesz.

„Influenzás voltam előző héten. Én voltam az első, de már sokkal jobban vagyok. A csapat is sokkal jobban van, mindenki jól lesz pár napon belül” – mondta Dembélé.

A csapat szövetségi kapitányát, Didier Deschamps-ot is ledöntötte a betegség, de már ott lehetett a csapattal Paderbornban, ahol 4000 szurkoló előtt tartották meg a nyilvános edzésüket.

A franciák az Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyese, a csoportban Ausztria mellett még a lengyelek és a hollandok vannak. A csoport első meccsét már vasárnap megrendezik, akkor a lengyelek és a hollandok találkoznak, majd a franciák hétfőn debütálnak. A legutóbbi két világbajnokságon egyaránt döntős francia válogatott az előző Európa-bajnokságon a magyarokkal is egy csoportban volt, de a nyolcaddöntőben meglepetésre jelenlegi csoportriválisunk, Svájc kiütötte Deschamps csapatát.

A franciák kerete az angolok mögött a második legértékesebb az egész Európa-bajnokságon, így nem véletlen, hogy a legnagyobb favoritok közé tartozik a francia válogatott, amelnyek nem okozhat gondot a továbbjutás a csoportból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!