Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Szerdán este a magyar labdarúgó-válogatott egy botrányos bírói döntésnek is köszönhetően 2-0-ra- kikapott a házigazda német csapattól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. Mutatjuk, hogyan vélekedett az UEFA a meccs után a holland bíró ténykedéséről.

Kétségtelen, hogy a németek jól játszottak a magyar válogatott ellen, és összességében megérdemelten nyertek. Ám az első német gólt egy mérkőzést befolyásoló hiba előzte meg, ugyanis a holland játékvezető, Danny Makkelie még csak nem is ellenőrizte a VAR döntését, miután Ilkay Gündogan ellökte Willi Orbánt, s az ezt követő kavarodás után született a házigazda vezető találata. A meccs végén a mieinknél elmaradt egy büntető Emre Can kezezése miatt. 

Németország - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.19.
Gündogan erősen vitatható labdaszerzése Willi Orbánnal szemben
Fotó: Photo by DAMIEN MEYER

Egészen elképesztő, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján semmit sem írnak a vitás esetről – vagyis olyan, mintha semmi sem történt volna. A mérkőzést nagyban befolyásoló hibáról mindössze annyit írnak:

Úgy tűnt, Orbán kezeli a helyzetet, de aztán elesett, Németország pedig átvette a vezetést, miután Gündogan visszajátszotta a labdát Musialának, aki közelről betalált, és ezzel ő az első játékos, aki már két gólt szerzett az Eb-n

 - olvasható a szövetség oldalán. Vagyis az UEFA szerint a magyar csapat 186 centis, közel 90 kilós védője csak úgy magától elesett.

Euro 2024: Germany - Hungary
Danny Makkelie meccset befolyásoló hibát követett el a magyar válogatott csoportmeccsén
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A magyar játékos, és Marco Rossi szövetségi kapitány is dühös volt a mérkőzés után, az olasz szakember pedig a németek szabálytalan góljáról elmondta őszintén a véleményét, mondván az ahogy a németek nyertek az tisztességtelen volt. Érdekes mód, az UEFA oldalán kiszedték Rossi nyilatkozatából azt a részt, ahol a játékvezető ténykedéséről beszélt. 

"Követtünk el néhány hibát, de ez előfordul a futballban, lehet hibázni. Főleg, ha olyan csapatok, mint Németország és más világklasszis csapatok jobban játszanak, mint mi. Korábban is mondtam, hogy Németország a legnagyobb esélyes az Eb-n. Az előző meccsez képest dolgoztunk a taktikánkon és a hozzáálláson, a játékosaim pedig elég jól reagáltak, és büszke vagyok a teljesítményükre. Németország ellen nem szégyen kikapni. Néhány pillanatban szerencsétlenek voltunk" – olvasható Rossi nyilatkozta az UEFA honlapján.

Egészen döbbenetes, hogy az európai szövetség hogyan söpörte a szőnyeg alá a holland bíró erősen kifogásolható döntését – lényegében úgy csinált, mintha meg sem történt volna.

A magyar válogatott két forduló után jelenleg pont nélkül csoportja utolsó helyén áll, vagyis vasárnap Skócia ellen muszáj nyerni, de még az is kevés lehet a továbbjutáshoz. Arról, hogyan juthat tovább Marco Rossi együttese, ITT írtunk.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről