Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-válogatott a 98. percben egyenlített Horvátország ellen, ezzel továbbjutott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe. A magyarok számára is kedvező eredményt Mattia Zaccagni alakította ki, aki elmondta, mi minden játszódott le benne a drámai pillanatban.

Luka Modric góljával a horvátok szereztek vezetést a második félidőben, és sokáig úgy tűnt, ezzel a találattal nyernek és továbbjutnak a B csoportból. Az olaszok azonban nem adták fel és a 8 perces hosszabbítás utolsó pillanatában, a 98. percben kiegyenlítettek Mattia Zaccagni gyönyörű góljával. Az 1-1-es eredménynek köszönhetően Olaszország csoportmásodik lett a spanyolok mögött, míg a horvátok kiestek. 

Mindez Marco Rossi csapatának is remek hír, hiszen a csoportharmadikok között megelőzi a horvátokat, a magyar továbbjutáshoz pedig már csak az kell, hogy Anglia legyőzze Szlovéniát kedden.

Euro 2024: Croatia - Italy
Mattia Zaccagni a 98. percben egyenlített a horvátok ellen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Az olaszok gólszerzőjét a drámai találata Alessandro Del Piero góljára emlékeztette, aki a 2006-os vb elődöntőjében hasonló módon volt eredményes a németek elleni elődöntőben. "Del Piero volt a példaképem, a gyerekkori poszterhősöm. 

Rengeteg dolog megfordult a fejemben, leírhatatlan érzelmek. Nagyon fontos, hogy továbbjutottunk a második helyen" - 

mondta a Lazio játékosa, aki nem is gondolta, hogy a gólja lesz a meccs utolsó pillanata.

Őszintén szólva nem is tudtam, hogy ez volt a meccs utolsó rúgása. Amikor hozzám került a labda, nem igazán gondolkodtam, csak cselekedtem. 

A gól után csak futottam tovább, majd mindenki rámvetette magát. Tönkretettek engem!" - mondta a 29 éves focista, mit élt át a drámai pillanatban.

Az olaszok a továbbjutásuknak köszönhetően a nyolcaddöntőben Svájc ellen lépnek majd pályára június 29-én, Berlinben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!