Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokságban szereplő Besiktas élére az Arsenal és a Barcelona korábbi sztárja, Giovanni Van Bronckhorst került. Az edzői posztra a Manchester United-legenda Ole Gunnar Solskjaer is esélyes volt, ám végül nem rá esett a választás.

A Manchester United korábbi csatára azóta nem állt munkába edzőként egy csapatnál sem, mióta 2021 novemberében kirúgták. Solskjaer mintegy három éven át irányította az angol együttest, amellyel 2020-ban és 2021-ben is a legjobb négy között végzett a Premier League-ben. Utóbbi évben az Európa-liga döntőjébe is bejuttatta csapatát, ahol végül a United 11-es párbajban szenvedett vereséget a Villarrealtól. A norvég edzőt a következő idény elején a rossz szezonkezdet miatt menesztették, tavaly január óta pedig az UEFA-nál dolgozik meccselemzőként.

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaert 2021 novemberében rúgta ki a Manchester United
Fotó: AFP (Photo by Ian KINGTON / AFP)

Solskjaer helyett az Arsenal korábbi játékosát nevezték ki a Besiktas élére

A hírek szerint Solskjaer szeretett volna visszatérni edzőként, és nagyon közel állt ahhoz, hogy a török bajnokságban szereplő Besiktasnál álljon munkába, ám ez végül meghiúsult, mert az isztambuli klub az Arsenal és a Barcelona korábbi játékosát, a holland Giovanni Van Bronckhorstot nevezte ki.

A Besiktas áprilisban rúgta ki a portugál válogatottal 2016-ban Eb-győztes Fernando Santost, és akkor még arra is volt esély, hogy a norvég edző szezon közben átveszi a menesztett tréner helyét. 

A török sztárcsapat legutóbb 2021-ben nyerte meg a bajnokságot, idén pedig pocsék szezont zárt, csupán a tabella hatodik helyén végzett, 46 ponttal lemaradva a bajnok Galatasaraytól.

A 49 éves Van Bronckhorst korábban a Feyenoordnál és a Glasgow Rangersnél is dolgozott, a holland csapattal egyszer nyert bajnokságot, kétszer pedig Holland Kupát. A skót együttesnél sem kerülték el a sikerek, 2022-ben kupagyőztes lett és a csapattal Európa-liga-döntőig jutott, amelyet végül 11-esekkel az Eintracht Frankfurt nyert meg.

A török bajnokságban nem csak a Besiktas, hanem a Fenerbahce élére is új edzőt neveztek ki, méghozzá nem akárkit. A magyar válogatott Szalai Attila korábbi csapatát a kétszeres BL-győztes José Mourinho irányítja majd a következő szezontól.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről