Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Az Eb-re készülő osztrák fociválogatott szövetségi kapitánya, Ralf Rangnick különleges koncertjegyekkel lepte meg csapatának minden egyes tagját.

Az osztrák válogatott nehéz csoportba került, így Ralf Rangnick egy nem mindennapi élménnyel igyekezett meglepni csapatát, hogy oldja a feszültséget a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtt. A sport.orf értesülései szerint Rangnick az egész csapatnak és a stábtagoknak is szerzett jegyet a 79 éves Grammy-díjas brit énekes, Rod Stewart június 15-i berlini koncertjére. Vagyis az osztrákok mindössze két nappal a franciák elleni nyitómérkőzésük előtt kicsit kikapcsolódhatnak. Más kérdés, hogy a játékosok mennyire fognak lelkesedni az ötletért, lévén az osztrák válogatott Európa-bajnoki keretének átlagéletkora 27 év. 

Nagyszerű, hogy egy kicsit kitisztíthatjuk a fejünket, mielőtt belevágnánk a dolgokba. Őszinte leszek, nem igazán az én generációm, de biztosan jó hangulat lesz, nagyon várjuk már

– mondta Gulácsi Péter és Willi Orbán lipcsei csapattársa, Christoph Baumgartner, aki gólt és gólpasszt jegyzett a szerbek elleni felkészülési meccsen.

firo: November 21st, 2023 Football, Soccer, Season 2023/2024 Men's National Team Germany Friendly Match: AUT Austria - GER Germany
Rod Stewart koncertjére viszi csapatát az Eb előtt az osztrák kapitány
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Manchester Unitednél megbukott Ralf Rangnick 2022-ben vette át az osztrák labdarúgó-válogatott irányítását, s eredetileg csak a nyárig szólt volna a szerződése, de az Eb-kijutással a 2026-os világbajnokságig meghosszabbodott a kontraktusa. A 65 éves német edző vezetésével nagy változások történtek az osztrák nemzeti csapatnál, amely korábban Franco Foda vezetésével csak vergődött. 

Ausztria nemcsak meggyőző játékot produkált az elmúlt időszakban, hanem eredményes is volt, amit jól mutat, hogy az osztrákok a legutóbbi 15 meccsükből csak egyet veszítettek el, 12-t pedig megnyertek. 

Az osztrák válogatottnál már az utolsó simításokat végzik, kedden a szintén Eb-szereplő Szerbiát győzték le barátságos mérkőzésen, szombaton (június 8-án) pedig a magyarokkal azonos csoportban szereplő Svájccal csapnak össze az utolsó felkészülési meccsükön.

Az Európa-bajnokságon az osztrákok a franciákkal, a hollandokkal és a pótselejtezőből érkező lengyelekkel mérkőznek majd meg a D csoportban.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről