Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzőjével, Carlo Ancelottival kapcsolatban olyan interjú jelent meg, amelyben ellenzi a klubvilágbajnokságot, majd a cikk megjelenése után az olasz szakember magyarázkodni kezdett, és a csapat is közleményt adott ki. Ám az újságíró állítja, szóról szóra azt mondta Ancelotti, amit ő leírt.

Carlo Ancelotti immáron ötszörös Bajnokok Ligája-győztes edző, miután június 1-jén megnyerte a BL-t a Real Madrid csapatával. A sikerének köszönhetően a spanyol klub ott lehet nem csupán a jövő nyári, újjászervezett, négyévente megrendezésre kerülő klubvilágbajnokságon, de az eddigi klub-vb-nek megfelelő, idén decemberi Interkontinentális Kupán is. Az olasz vezetőedzőről azonban hétfőn egy olyan cikk jelent meg az Il Giornale újságban, miszerint ellenzi a Real Madrid részvételét a klub-vb-n.

Bajnokok Ligája, Bayern München, Real Madrid
A klubvilágbajnoksággal kapcsolatban nyilatkozott Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A cikk szerint Carlo Ancelotti azt mondta, a klub vissza fogja utasítani a FIFA meghívását a klubvilágbajnokságra, elsősorban anyagi okok miatt. A 32 csapatossá alakuló, egyesült államokbeli, egy hónapig tartó tornáról így idézték Ancelotti véleményét:
„Játékosok és klubok sem fognak részt venni ezen a tornán. Egyetlen Real Madrid-meccs 20 millió eurót ér, a FIFA pedig az egész tornáért ekkora összeget akar adni nekünk. Ezen nincs mit szépíteni. Ahogy mi, úgy más csapatok sem fogják elfogadni a meghívást."

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti cáfolta, hogy ilyet mondott volna; majd ezt az újságíró tagadta

A cikk megjelenése után azonban Carlo Ancelotti úgy nyilatkozott, hogy 

rosszul értelmezték a szavait, és semmi sem áll tőle távolabb, minthogy visszautasítsa a lehetőséget, hogy a Real Madriddal egy újabb remek trófeáért küzdhessen. 

Közben a Real Madrid is megerősítette, hogy a klub az előírásoknak megfelelően részt vesz majd a klubvilágbajnokságon.

Ám még hétfőn este Tony Damascelli – az újságíró, akinek Ancelotti interjút adott – szintén megszólalt, és ő azt mondta, hogy 

nem igaz, hogy megmásította az olasz szakember szavait, mert szóról szóra azt írta le, amit Ancelotti az interjúban elmondott.

„Ancelotti azt mondja nekem, hogy nem mennek a klubvilágbajnokságra, mert ez totális nonszensz a játékosok számára gazdasági, sport és egészségügyi szempontból is."

Egyelőre rejtély, hogy az egymással ellentétes állítások közül az újságíró, Ancelotti vagy a Real Madrid nem mondott igazat.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről