Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália
Vágólapra másolva!
Szerdán este hat órától a magyar labdarúgó-válogatott a házigazda német csapattal játszik sorsdöntő mérkőzést az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A találkozó előtt Marco Rossi, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, valamint a középpályás Schäfer András és a belső védő Lang Ádám tartott sajtótájékoztatót a stuttgarti Mercedes-Benz Arénában. Langról kiderült, hogy nem lesz kezdő a találkozón, Schäfer nem ragaszkodik az újabb németek elleni gólhoz, míg az olasz mester idiótának nevezte azokat, akik Ádám Martinról készítenek mémeket.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

A magyar válogatott nem úgy kezdte az Európa-bajnokságot, ahogy azt reméltük. A mieink az A csoport első fordulójában 3-1-re kikaptak a svájciak ellen, ráadásul az első félidőben az egész csapat formán kívül futballozott.

Futballban együtt mozgunk támadásban és védekezésben. A Svájc elleni meccsen a távolságok túl nagyon voltak, de ezt helyretettük. Voltak megbeszélések, ahol mindenki elmondta a véleményét. Tisztában vagyunk vele, hogy ez többet nem fordulhat elő. 

A felelősség mindenkié, de ezt mindenki helyretette magában. Fontos meccs előtt állunk, kijavítottuk a hibákat. A második félidei teljesítményünkből lehet építkezni. Szeretnék egy ki-ki meccset vívni a házigazdával” – mondta Lang Ádám, akit lecserélt Marco Rossi a Svájc elleni meccs szünetében, a játékos pedig maga erősítette meg, hogy a németek elleni nem fog kezdeni.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland
Lang Ádámnak nem volt jó meccse Svájc ellen
Fotó: AFP

Schäfer Andrást természetes arról a gólról kérdezték, amit a németek elleni fejelt a 2021-es Európa-bajnokságon. 

„Az előző Eb-n fejeltem egy gólt a németek ellen, ráadásul itt Németországban. 

Különleges pillanat volt, ez minden kis srác álma, hogy gólt szerezzen egy Európa-bajnokságon, pláne egy világklasszis kapus ellen. Remélem, holnap esetleg megismételhetem. De azzal is kiegyeznék, a bármelyik játékostársam utánozná le ezt a mozdulatot”

 – mondta az Union Berlin középpályása

A magyar csapat esélyét némileg növelheti, hogy a válogatott több játékosának is komoly Bundesliga-tapasztalata van. 

„Semmiképp sem hátrány, hogy jó páran játszottunk már ebben a stadionban a német válogatott játékosok ellen. Ez előnyünkre is válhat. Szerencsére az utóbbi időben az összes sorozatban megkaptuk a németeket, úgyhogy már van tapasztalatunk ellenük. Minőségi játékosaik vannak, hiba lenne bárkit kiemelni, de nem egyénekben kell gondolkodni, hanem csapatban. Szeretnénk velük felvenni az versenyt és minimum egy, de inkább három pontot szerezni” – mondta Schäfer András, aki bízik benne, hogy ezúttal jobban fog menni neki a játék, mint Svájc ellen. 

Schäfer András az előző Eb-n felejthetetlen gólt fejelt a németeknek
Fotó: Matthias Hangst/POOL/AFP

„Nem játszottam jól, ahogy senki sem, pláne az első félidőben. Passzívabb voltam, de a második félidőben visszatértünk a saját identitásunkhoz, utána én is fel tudtam javulni. Most nem erre kell alapoznom, hanem az elmúlt három-négy évre, amit a kerettel töltöttem. Voltunk már ennél nehezebb helyzetben és ki tudtunk jönni belőle. Azt kell előhoznunk, ami miatt eddig nem szerettek velünk játszani ezek a csapatok” – folytatta a 25 éves játékos.

Lang Ádám csak kispados lesz, ennek ellenére nincs benne tüske. 

„Mindig örömmel jövök. Megtisztelő, hogy van bizalom felém. Minden egyes meccsen amin lehetőséget kap az ember, azt meg kell hálálni. 

Olyan érzelmi töltettel jövök mindig, hogy azonnal kivirulok, ha repülőre ülök és jövök a válogatotthoz. Fontos, hogy egy ilyen jó közösség részese lehetek”

 – tette hozzá Lang Ádám.

Schäfer Andrást végül arról kérdezték, hogy a magyar csapat mennyit fog kockáztatni szerda este. 

„Erre nehéz választ adni, természetesen 

nehéz rizikó nélkül bármilyen meccset lejátszani. Ráadásul, ha úgy alakul az eredmény, lehet több rizikót vállalni. Minél tovább szorosabbá tudjuk tenni a meccset, annál több esélyünk van a győzelemre, és ez őket is görcsössé teheti. Erre kell törekedni”

 – tette hozzá a 26-szoros válogatott játékos.

Ezt követően Marco Rossi szövetségi kapitány érkezett a terembe, akit egy olasz újságíró azonnal szembesített a németek elleni remek mérlegével.

„A hagyomány nem elég, a fociban nem számít a múlt. Lehet rá emlékezni, de nem döntő. Miután elvesztettük az első meccset, nagyon csalódottak voltunk. A második félidőben visszajöttünk a meccsbe, jó meccset játszottunk, de a végén ott is hibáztunk. A három gólból kettőt is komoly hibából kaptunk, ezért egy Eb-n hatalmas árat fizetsz. Ezek a meccsek a múlt részeit képzik. 

Tudjuk, hogy jól játszottunk a németek ellen a múltban, remélem ugyanez megtörténik holnap is. Bízom a csapatomban, szomjasak vagyunk a bosszúra. Viszont ez nem az a csapat, amelyikkel két évvel ezelőtt játszottunk, Kroos is visszatér, a mostani edzőjük pedig egy top szövetségi kapitány. Tudjuk mire számíthatunk. A németek a legkeményebb ellenfelek. Tudjuk, hogy jobbak nálunk, ezt ki kell mondani. 

Ezen senki nem sértődhet meg. Ennek motiválnia kell minket, hogy a legjobbunkat nyújthassunk. Remélem, egy pontot tudunk szerezni és akkor az utolsó fordulóban lesz még esélyünk a továbbjutásra. A német csapat az egyetlen csapat az Eb-n, amelyik az elsőtől az utolsó percig dominált a meccsén” – kezdte a szövetségi kapitány, aki elárulta, hogy 2020 szeptembere óta először fordult elő vele, hogy szégyellte a csapata játékát. 

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Most úgy érzem, hogy mindenki meg szeretné mutatni, hogy hova tartozunk. Ez azt jelenti, hogy küzdeni fogunk minden labdáért, hogy a meccs végén felemelt fejjel távozhassunk” – folytatta Marco Rossi, aki elárulta, hogy két-három helyen tervez voltoztatni a kezdőcsapaton. 

Marco Rossi elmondta, hogy neki nincsenek olyan lehetőségei, mint az angoloknak vagy a németeknek. Ő nem tud hat helyen változtatni a kezdőcsapatán, mert akkor összeomlana a stabil rendszer, amiben a csapata játszik. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland
Ádám Martin folyamatosan a címlapokon szerepel
Fotó: AFP

Ezt követően az olasz szakembert Ádám Martinról, és a róla készült mémekről kérdezték. 

Ami a képeket illeti: sok idióta ül a billentyűzet mögött, de ezt nem tudjuk befolyásolni. Az része az egész futballnak. Azonban, amikor megsértik a játékosokat, az tiszteletlenség. Rendkívül kellemetlen, ami vele történt. Az ő teste és felépítése olyan, amilyen. Remélem, hogy gólt lő az Eb,-n, az nagy megelégedettséggel töltene el. Martin kivételes srác, minden szempontból” 

– reagált dühösen a szövetségi kapitány, aki végezetül azt emelte ki, hogy a játékosoknak többet kell egymással kommunikálniuk a pályán. 

„Ez teszi lehetővé a taktikai terv megvalósulását. Így tudjuk betartani az elveket” – tette hozzá az olasz szakember. 

A magyar válogatott szerdán Stuttgartban folytatja az Eb-szereplését a házigazda németekkel, június 23-án pedig a skótokkal találkozik az A csoport utolsó fordulójában. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről